U PETAK I SUBOTU PROBNI ZAVRŠNI ISPIT ZA OSNOVCE

U cilju pripreme učenika osmog razreda, nastavnika i škola za završni ispit,probni završni ispit biće održan u svim osnovnim školama po sledećem rasporedu:

• u petak, 9. aprila 2021. godine, u 13 časova, polaganje probnog testa izmatematike,

• u subotu, 10. aprila 2021. godine, u 9 časova, polaganje probnog testa izsrpskog/maternjeg jezika,

• u subotu, 10. aprila 2021. godine, u 11.30 časova, polaganje probnogkombinovanog testa iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.Rešavanje testova traje 120 minuta.

Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama učenika, ne većim od 15,uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Probni završni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gdeučenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska,potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita,organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnihnastavnika, supervizora i drugo.

Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremili su ispitni materijal koji je dostavljen školama preko nadležnih školskih uprava.

Polaznici trećeg ciklusa programa funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih  (FOOO), u okviru probnog završnog ispita, u petak, 9. aprila 2021. godine, u 13 časova, polagaće jedinstveni test koji sadrži zadatke iz predmeta Srpski jezik, odnosno maternji jezik, iz predmeta Matematika i iz prirodnih i društvenih nauka koji obuhvataju sadržaj iz nastavnih predmeta Biologije, Geografije, Istorije, Fizike i Hemije, kao i opšte kompetencije, zajedničke za pojedine prirodne i društvene nauke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet