U Opštu bolnicu primljena još dva lica sa sa sumnjom na Kovid 19

U Gornjem Milanovcu nema novoobolelih. Zvanično je i dalje 6 potvrđenih slučajeva. Dva lica primljena su u Opštu bolnicu sa sumnjom na Kovid 19 i u toku dana biće uzorkovani kako bi se utvrdilo da li se radi o ovom virusu.

“Što se tiče broja lica koja su u samoizolaciji taj broj se nije značajno  promenio i još uvek je oko 250. Ova lica su pod stalnom kontrolom nadležnih službi i ono što je najvažnije nema kršenja mere zabrane njihovog kretanja” – rekao je načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijević.

Jedno lice prekršilo je meru zabrane kretenja tokom policijskog časa, privedeno je pred nadležni Sud, i izrečena mu je kazna od 50.000 dinara.

„Analizirajući ovakve slučajeve u proteklih nekoliko dana možemo da zaključimo da ovakva kršenja uglavnom nastaju kao posledica samovolje i neodgovornosti pojedinaca. Nijedno kršenje ove  mere nije bilo izazvano nečim čime bismo mogli da opravdamo njihov izlazak i iz tog razloga nadležni izriču novčane kazne, bez mogućnosti praštanja“ – rekao je Dimitrijević.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu istakao je da Štab radi neprekidno i da uz odgovarajuće analize i procene donosi pravovremene odluke. On je pohvalio rad naših preduzeća i subjekata zaštite i spašavanja koji su maksimalno uključeni u naš rad, pre svega na prevenciji širenja zaraze ovom bolešću. On je rekao da je komunikacija sa čelnim ljudima iz ovih preduzeća na visokom nivou i da se sve odluke Štaba i mere koje donosi besprekorno poštuju i sprovode u delo.

„Svakodnevno nam se javljaju predstavnici raznih firmi i nude pomoć. Naravno, shodno našim potrebama mi tu pomoć prihvatamo i uključujemo ih u pružanje pomoći  našem stanovništvu. Neki od njih su na listi čekanja, i kada se ukaže potreba mi ćemo ih angažovati, u skladu sa prioritetima, kako bi smo iskoristili i tu vrstu pomoći koju oni nude kako bismo izašli u susret našim sugrađanima“ – rekao je Dimitrijević, zahvalivši se svima koji su zainteresovani i žele da pomognu Opštini u ovakvoj situaciji.

Načelnik Štaba za vanredne situacije još jednom je apelovao na sugrađane da budu uporni i istrajni u poštovanju propisanih mera kako bi ovaj problem bio saniran sa minimalnim posledicama.

INFO 24 / Milica Vukelić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *