U Malom Zvorniku tokom februara održan niz predavanja za poljoprivrednike

Poljoprivredno-stručna savetodavna služba „Poljosavet“ doo iz Loznice tokom februara u opštini Mali Zvornik realizovala je niz aktivnosti usmerenih na unapređenje rada poljoprivrednika.

U mesnim zajednicama Brasina, Donja Borina, Radalj i Sakar održana su stručna predavanja za poljoprivrednike i realizovane posete na terenu na 9 poljoprivrednih gazdinstava.

Aktivnosti su sprovedene uz primenu i poštovanje protivepidemijskih mera, uključujući ograničenje okupljanja ljudi na broj od 5 do 10 prisutnih na seminarima.

U mesnoj zajednici Brasina poljoprivrednicima su predstavljene državne subvencije u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu i održano predavanje na temu „Agrotehnika uzgajanja kukuruza kokičara kao dodatnog prihoda na gazdinstvima“.

U Donjoj Borini poljoprivrednicima je takođe najpre predstavljen paket državnih subvencija za 2021. godinu.

Nakon toga, održana je praktična obuka popunjavanja knjiga polja.

I u Sakaru su poljoprivrednicima predstavljene državne subvencije za tekuću godinu, kao i agrotehničke mere popravke poljoprivrednog zemljišta na osnovu dobijenih preporuka za đubrenje.

U mesnoj zajednici Radalj, nakon predstavljanja državnih subvencija, upriličeno je predavanje na temu voćarstva i zaštite bilja, a na gazdinstvima je demonstrirano orezivanje voćnjaka.

U prezentaciji subvencija, predavanjima i radu na gazdinstvima učestvovali su stručni saradnici Poljoprivredno-stručne savetodavne službe „Poljosavet“ doo iz Loznice, i to voćar, stočar, zaštitar i ratar.

Nosilac organizacije svih navedenih aktivnosti bio je agroekonomista Dragan Krstić.

On je naveo da su predstavnici Poljoprivredno-stručne savetodavne službe „Poljosavet“ doo iz Loznice nedavno u Krupnju prisustvovali okruglom stolu o aktuelnim temama u poljoprivredi sa ministrom Branislavom Nedimovićem, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, gde su bili u prilici da iz prve ruke saznaju sve novine od značaja za poljoprivrednike.

INFO 24 / Ljiljana Ristanović / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *