U „Leoniju” već radi 900 radnika, za dve godine posao za 5.000 Kraljevčana

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, člana Borda direktora „Leoni grupe“ Martina Štutema, ambasadora Nemačke u Beogradu Tomasa Šiba, gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i drugih zvaničnika, 11.oktobra 2018.godine u Kraljevu je počela izgradnja fabrike „Leoni“, četvrte u Srbiji, posle Prokuplja, Milošišta i Niša. Za nepunu godinu i po na Ratarskom imanju,na 45.000 kvadratnih metara, izgrađeno je impozantno fabričko zdanje u kojem se već proizvode kablovski setovi za „Mercedes benc“.

Na samom objektu izvode se sitniji završni radovi što znači da će rok za završetak fabrike – kraj prvog kvartala 2020. godine,biti ispoštovan.

“Leone” fabrika

U međuvremenu, završena je pristupna saobraćajnica iz ulice Jovana Deroka, parkinzi, pomoćni objekti a pri kraju je izgradnja kružnog toka na Ibarskoj magistrali kod fabrike, čime se obezbeđuje kraći izlazni put na ovu saobraćajnicu. Sa ovom fabrikom Kraljevo ulazi u porodicu svetskih giganata u proizvodnji komponenata za automobilsku industriju, koji u 31 zemlji sveta u svom stoprocentnom vlasništvu ima 93 firme sa više od 85.000 zaposlenih.

Sukcesivni prijem radnika

Prvi konkurs za radnike raspisan je polovinom jula 2018. godine, s tim što je najpre popunjena upravljačka struktura i stručni kadar. Obuka je obavljana u Nišu, Prokuplju i Rumuniji i trenutnu u fabrici „Leoni“ u Kraljevu radi oko 900 radnika. Plan je da do 2023. godine u ovoj fabrici bude zaposleno 5.000 radnika.

Gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić

Treba reći da je lokalna samouprava u potpunosti ispoštovala dinamiku promena urbanističkih planova, kao i druge obaveze koje je preuzela u realizaciji ove kapitalne investicije od izuzetnog značaja za Kraljevo i ceo kraljevački region.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića ovom investicijom grad na Ibru rešava problem nezaposlenosti i dobija šansu da privredno napreduje nakon nekoliko decenija ekonomskog zaostajanja i propadanja.

INFO 24 / GZS / Foto: GZS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *