U Gornjem Milanovcu trenutno je 26 obolelih od COVIDA 19

Od svih pristiglih rezultata u predhodna 24 sata, novih je 6 slučajeva potvrđenih na Korona virus, što čini ukupno 33 registrovana na području milanovačke opštine od početka pandemije. Na žalost, preminulo je dvoje, a izlečeno je 5 lica do sada.

U ovom trenutku na području opštine imamo 26 obolelih. U kliničkom centru Kragujevcu smešteno je 5 lica, u Plavoj hali u Atenici u Čačku 4, dok su ostali oboleli smešteni u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Sva novopotrvđena lica su povezana, bilo porodično, bilo sa mestom gde su radili, odnosno, svi su poznati. Među njima nalaze se i lica koja su već hospitalizovana pa su sada i potvrđeno pozitivna – rekao je danas Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.

Kovačević je dodao da u poslednja 24 sata nije bilo kršenja Policijskog časa, niti zabrane kretanja za starije od 65 godina, ali je naknadnom proverom ustanovljeno da su u predhodnom periodu dva lica prekršila zabranu kretanja, odnosno, koristili su radne dozvole koje im je obezbedilo preduzeće za potrebe posla i protiv njih će biti sproveden redovni prekršajni postupak.

Od juče su počela sa radom sve pijace na teritoriji opštine, a Javno komunalno preduzeće svakodnevno vrši dezinfekciju prostora svih pijaca. Prodavci su u obavezi da sprovode sve mere zaštite od nošenja zaštitnih sredstava do distanciranja od dva metra.

Nastavljena je i dezinfekcija glavnih saobraćajnica, Opšte bolnice, Doma zdravlja kao što smo to radili sve vreme od proglašenja vanrednog stanja. Od danas počinje i dezinfekcija svih unutrašnjihzajedničkih prostorija u objektima za zajedničko stanovanje.

Od danas sve ustanove zaštite kulturnog nasledja, Bibiloteke, Muzeji I Arhivi i Galerije čiji su osnivači Republika Srbija i lokalne samouprave, nastaviće sa radom. Svi su dužni kao poslodavci da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenje zarazne bolesti COVID 19 – zaključio je Kovačević.

INFO 24 / Mirjana Milićević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *