U Donjoj Trešnici u toku izgradnja mosta na Boranjskoj reci

U selu Donja Trešnica u opštini Mali Zvornik u toku je izgradnja mosta na reci Boranji. Na mestu nekadašnjeg betonskog prelaza, oštećenog prilikom miniranja u obližnjem kamenelomu i čestih poplava, za oko dve nedelje biće sagrađen nov, po dimenzijama, oko tri puta veći objekat od prvobitnog, bezbedan za saobraćaj. Radove izvodi preduzeće „Stobeks“ iz Loznice, koje u ovom selu eksploatiše krečnjak.

Prema rečima predsednika opštine Mali Zvornik Zorana Jevtića, izgradnja mosta na Boranjskoj reci značajna je za stanovništvo i privredu čitave opštine, ne samo Donje Trešnice.

On je naveo da je prelaz u lošem stanju i nebezbedan za saobraćaj od 2014. godine, kada je poplava odnela veći deo objekta i puta, te da je prethodno bio oštećen od detonacija prilikom radova u kamenolomu koji se nalazi nedaleko od njega.

Jevtić je istakao da je firma „Stobeks“ preuzela obavezu da na mestu porušenog prelaza izgradi odgovarajući most i da su radovi u toku.

U ovom preduzeću kažu da je izgradnja mosta na trešničkoj reci počela pre desetak dana i da bi mogla da bude završena za oko 15 dana.

Most će biti dužine 9,5 metara i širine 7,5 metara, sa kolovozom u dve trake i trotoarom za pešake sa obe strane.

Ovih dana završeno je betoniranje stope mosta, dok je za oko sedam dana predviđena montaža konstrukcije, tačnije betonske ploče, koja je za ovu namenu izlivena još prošle godine.

U odnosu na prvobitni betonski prelaz, koji je u osnovi služio kao propust za vodu, novi most biće tri puta duži, znatno širi i što je najvažnije bezbedan za prolaz vozila i pešaka.

macvanski.info / info24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *