U centru prestonice prikazana četiri predloga izgleda metroa

Beograđani od večeras na zidu Starog dvora mogu da vide predloge kako će izgledati vagoni budućeg metroa, ali i da glasaju preko sajta Skupštine grada.

Predlozi za izgled budućeg metroa su svetlost, sloboda, sigurnost i snaga, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da je Vlada Srbije za najvažniji projekat za Beograd obezbedila 4,6 milijardi evra.

– To su četiri predloga za koje će Beograđani glasati preko sajta Skupštine grada do 15. septembra kada će biti objavljeno koji je predlog pobedio i tada počinje realizacija projekta – najavio je gostujući u Beogradskoj hronici Goran Vesić.

Naveo je da će prva linija metroa biti završena 2028, a druga 2030. godine. Takođe, saopštio je i da će početkom novembra početi izgradnja Depoa na Makišikom polju čime će faktički početi izgradnja beogradskog metroa.

To će se desiti posle 50 godina od kada je prvi put obećana izgradnja metroa 4. decembra 1981. kada je tadašnji gradonačelnik Branko Pešić rekao posle otvaranja Gazele da Beograd mora dobiti metro i stanicu Prokop – podsetio je Vesić.

– Ne bi Beograd dobio metro da nije predsednik Vučić stao iza ovog projekta da nije Vlada Srbije obezbedila 4,6 milijardi evra – naglasio je Vesić.

Istakao je i da je izgradnja metroa istorijska stvar za Beograd i da je zato važno da svi učestvuju u tome.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *