U Čačku sedam novozaraženih Kovidom-19, stiže 500 brzih testova

U Čačku su sinoć stigli rezultati  ukupno 98 uzorka koji su obrađeni u laboratorijama u Batajnici i Kraljevu.

“Tokom prethodnog dana stiglo nam je sa analize 98 uzoraka, 56 uzoraka iz Batajnice i 42 iz Kraljeva. U oba uzorka bila su po četiri pozitivna, tako da je sada ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen korona virus 44 u Čačku, Gornjem Milanovcu devet, Lučanima tri i Ivanjica jedan. Ukupno izolovanih na Kovid-19 na području Moravičkog okruga je 57”, izjavio je Šef Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji grada Čačka Dr Mihailo Luković.

Saopšteno je da se tokom dana očekuje još 58 uzoraka iz Batajnice i šest iz Kraljeva.

“Zahaljujući tome danas će biti preduzete dve akcije, prva da se na nivou Opšte bolnice obradi služba dijalize i druga da se aktivno istraživanje usmeri na još jedno potencijalno žarište”, dodaje se u saopštenju.

U bolnici je tokom jučerašnjeg dana bilo 14 pregleda u prijemno trijažnoj ambulanti, od čega je troje primljeno na infektivno odeljenje.Trenutno su u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovana 24 pacijenta, od kojih su dva na respiratoru, a četiri do pet će, ukoliko stigne negativna potvrda testa, biti otpuštena kući.

“Od 24 pacijenta, dva su na respiratoru. Sama činjenica da su ti pacijenti na respiratoru ide u prilog tome da su to teški pacijenti koji pored sumnje na kovid infekciju poseduju i brojne komorbiditete”, izjavio je pomoćnik direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Dejan Dabić.

Očekuje se  da u toku dana u sportskoj hali u Atenici budu smešteni prvi pacijenti zaraženi virusom korona ali sa blažom kliničkom slikom.

U bolnici se postavlja tunel za dezinfekciju radnika koji ulaze i izlaze iz te zdravstvene ustanove, tako da će rizik unošenja i iznošenja infekcije biti znatno umanjen.

“Kao i mnoge druge stvari, ovo se postiglo zahvaljaujući ličnom angažovanju gradonačelnika i njegovih saradnik”, ističe se u saopštenju Radnog tima.

Načelnica Školske uprave napravila je predlog plana organizacije i funkcionisanja SOS vrtića, ako za to bude potrebe, što daje prostor da se na vreme izvrše pripreme.

Policijska uprava saopštila je da je tokom vikenda bezbednosno stanje bilo dobro, osim retkih ispada.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *