U Čačku peti dan bez novozaraženih virusom korona

Prema poslednjim podacima na području Čačka nisu zabeleženi novi slučajevi zaraze Kovidom 19, saopštio je Radni tim koji prati širenje epidemije.

Navedeno je da je Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Čačku  od 6. maja, zaključno sa današnjih danom, uzeo 688 briseva. Sa analize je stiglo 598, od kojih su četiri bila pozitiva, što je 0,6 odsto.

Do sada je PCR metodom na nivou Moravičkog okruga zabeleženo 160 pozitivnih, od toga u Čačku 95, Gornjem Milanovcu 56, šest u Lučanima i tri u Ivanjici.

Pored toga, rađeno je i uzimanje antitela više od 300 uzoraka. Pošto su rezultati sa te analize orjentacioni i zahtevaju naknadno testiranje PCR, vođena je evidencija u smislu orjentacije i konstatovano je nekoliko sporadičnih slučajeva prisustva antitela na Kovid-19. Primera radi, kada pacijent ulazi u bolnicu radi mu se obavezno brzi test, a zatim se ista ta lica testiraju PCR.

U Kovid ambulanti Opšte bolnice od 12. maja je bilo 17 pregleda i ostvareno je pet prijema, od toga su tri bila juče. Trenutno se na infektivnom odeljenju nalazi 10 pacijenata, tri su juče otpuštena, dva se vode kao izlečena, a jedan je prebačen u tercijarni nivo, dodaje se u saopštenju Radnog tima.

Broj izlečenih u Čačku je 17, a u Gornjem Milanovcu 23, što čini ukupno 40. 

Republički fond zdravstvenog osiguranja izveštava da su zdravstvene ustanove prijavile 956 radnika za antigensko testiranje na Kovid-19. Policijska uprava je saopštila da je trenutno više lica u samoizolaciji. Broj je uvećan za osobe koje su došle iz inostranstva.

Za INFO 24 iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *