U Čačku pet novih slučajeva infekcije koronavirusom, dva zdravstvena radnika u bolnici

U Čačku je tokom prethodnog dana prisustvo Kovida 19 potvrđeno kod još pet osoba, a u Gornjem Milanovcu registrovana su tri nova slučaja infekcije virusom korona, saopštio je Radni tim za praćenje situacije sa koronavirusom u Čačku.

“Tokom prethodnog dana stigla su nam 122 uzorka sa nalazima tako da Čačak sada ima 60 potvrđenih slučajeva, Gornji Milanovac 24, Lučani tri i Ivanjica jedan. Ukupno na području Moravičkog okruga 88”, izjavio je šef Radnog tima Dr Mihailo Luković.

U Opštoj bolnici je u nedelju bilo sedam pregleda pri čemu je primljeno šest bolesnika , među kojima su i dva zdravstvena radnika. Na infektivnom odeljenju se trenutno nalazi 27 pacijenata u realtivno dobrom stanju i jedan na respiratoru.

“Juče je bio jedan očekivani dan za ovu fazu epidemije, šaren. U bolnici smo imali šest prijema, tako da sada imamo 27 pacijenata i jednog na respiratoru, dakle 28. Ali zato u Ljubiću (Kovid ambulanta) smo imali samo šest bolesnika sa povišenom temperaturom, za ceo grad smo šest sa povišenom temperaturom, a u neka normalna vremena imali smo ih više”, objašnjava Dr Luković.

Broj pregleda u Kovid ambulantama Domam zdravlja u raskoraku je sa stanjem u bolnici, ali ukazuje da je budućnost dobra. Na kraju krajeva u toj zdravstvenoj ustanovi se leče posledice prethodnih zbivanja, navodi se u saopštenju Radnog tima.

“Situacija je kažem šarena, ali to se ponavljam očekuje za ovaj deo epidemije koja će polako da se smiruje, ali to smirivanje će bogami da potraje”, zaključio je Dr Luković.

Policijska uprava izvestila je da su tokom jučerašnjeg dana proverili 268 lica koji su na merama kućne izolacije i svi su bili na svojim adresama. Napisane su dve prekršajne prijave zbog kršenja policijskog časa, a meru zabrane kretanja prekršilo je i jedno lice starije od 65 godina. Rečeno je da se u privremenoj bolnici u sportskoj hali u naselju Atenica i dalje nalazi osam pacijenta i o njima brinu timovi Doma zdravlja.

INFO 24 / Mirjana Aleksić / Foto: EPA-EFE (Đorđe Savić)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *