U bolnici u Čačku preminuo stariji pacijent od infarkta, čeka se test na Kovid-19

U čačanskoj bolnici protekle noći preminuo je stariji muškarac jer je imao infarkt ali i povišenu temepraturu, dok je jedan pacijent sa teškom kliničkom slikom upućen na lečenje u Kragujevac, saopšteno je danas nakon sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada. 

Na infektivnom odeljenju trenutno se nalazi 11 pacijenata, a tokom jučerašnjeg dana bilo je osam prijema u taj blok Opšte bolnice u Čačku.

“Juče u toku dana tri pacijenta su kao izlečena otpuštena kući, pet pacijenata sa boljom kliničkom slikom premešteno je su druga bolnička odeljenja, ali smo imali i jednog pacijenta u kritičnom stanju koga smo poslali u Kovid centar u Kragujevac. Noćas smo imali i jedan smrtni slučaj. To je stariji pacijent sa komorbiditetima. On je zbog visoke temperature  uzorkovan na virus korona i taj rezultat još uvek nije stigao. Umro je zbog kardioloških problema. Rezultat analize brisa  očekuje se u toku dana”, izjavio je v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Miroslav Sretenović.

U prijemno trijažnoj ambulanti bolnice juče je bilo 16 pregleda, a među hospitalizovanim su i dva bolesnika sa dijalize i jedan koji je sa grudnog preveden na infektivno.

Navedeno je da su juče stigli rezultati osam briseva, od kojih je jedan pozitivan. Jutros je poslat 21 bris, a sutra je planirano 35. Tokom dana se završava obuka zdravstvenih radnika u Ivanjici.

Tokom prethodnog dana i Čačak je posetila vojna delegacija u kojoj su bili zdravstveni radnici iz Rusije sa ciljem da sagledaju epidemilošku situaciju i preduzete mere u domenu preventive i lečenja.

RFZO je tokom jučerašnjeg dana dobio 10 mobilnih respiratora od čega su četiri namenjena Čačku.

Policijska uprava konstatuje da je stanje redovno i da je juče jedno lice prekršilo policijski čas.

Inspekcija rada je saopštila da Čačak pripada gradovima gde se ne iskazuje prekid radnog odnosa”.

Predsednik Skupštine grada izvestio je da će „plava hala“ u Atenici posle današnje završne dezinfekcije moći da se stavi u upotrebu i primi prve pacijente obolele od kovida-19 sa blažim simptomima.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *