U Arilju šest potvrđenih slučajeva korona virusa

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice u Arilju je do sada evidentirano šest slučajeva koronavirusa. Građanima je data preporuka da se jave u Dom zdravlja, ukoliko su bili u kontaktu sa obolelima.

Miloš Nedeljković, predsednik opštine Arilje, Foto: INFO 24

“Do sada imamo šest osoba koje su pozitivne, nažalost jedna osoba je preminula. Hospitalizovano je pet osoba, a za šest čekamo rezultate. Imamo i 38 lica koja su u izolaciji. Ispitana su sva lica koja su bila u kontaktu sa zaraženima. Građani su malo uznemireni, ali za sada je sve pod kontrolom, jer sve službe funkcionišu utvrđenim protokolom”, izjavio je Miloš Nedeljković, predsednik opštine Arilje.

Povodom predstojećih praznika, nadležni alepuju na poštovanje mera, kako se situacija ne bi pogoršavala.

“Građani tokom praznika naročito treba da poštuju utvrđene mere. Druženje, kretanje i izlasci nisu dozvoljeni”, istakao je Nedeljković.

Arilje, Foto: INFO 24

Tokom prethodnih dana ispred Doma zdravlja u Arilju je postavljen šator koji će služiti za bezbedno uzorkovajne pacijenata kod kojih postoji sumnja na korona virus. Na području Zlatiborskog okruga potvrđeno je osam novih slučajeva, od kojih su tri u Užicu, četiri u Arilju i jedan u Bajinoj Bašti.

Za INFO 24 iz Arilja, Gordana Injac / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *