Tutosport zahvalio Ðokoviću: Nole, Italija na srpskom

Italijanski Tutosport na naslovnoj strani zahvalio se Novaku Đokoviću, koji je pomogao gradu Bergamu, koji je katastrofalno pogođen koronavirusom


Novakov gest oduševio je glavnog urednika lista iz obližnjeg Torina Ksavijera Jakobelija, čoveka rodom iz Bergama.

U autorskom tekstu sa naslovom “Nole, Italija na srpskom” Jakobeli je na naslovnoj strani  izdanja odao priznanje srpskom asu, koji je želeo da njegov gest ostane tajna, osim ako može da podstakne druge da pomognu Bergamu.

Ne zanima me ako znate, osim ako to može pomoći do drugih potencijalnih davalaca da me oponašaju. Nole Đoković već je napravio veliki gest za bolnice u Bergamu od ogromne vrednosti. Odavno je poznato da Italiju svetski broj jedan jako voli. To je pokazao i prošle godine u San Remu kada je pevao “Obećanu zemlju”, odajući počast našoj zemlji –  piše Jakobeli.

On je podsetio da je Novak  sa suprugom Jelenom, Srbiji donirao milion evra kroz fondaciju za vreme koronavirusa.

Sada je čin solidarnosti ponovio za bolnice u Bergamu, Romano di Lombardiji i Trevilju. Кo to nije hteo da se sazna javno? Da je zavisilo sve od Novaka nikada ne bismo saznali. Savršeno govori italijanski. Danas ćemo mu mi na srpskom da kažemo “Od srca, hvala Nole (na srpskom napisano prim. aut). Nikada ovo nećemo da zaboravimo.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *