Tri programa podrške RRA Zlatibor!

Regionalna razvojna agencija Zlatibor postoji od 2002 godine i već skoro 20 godina uspešno pruža podršku razvoju privrede. Zanimljiv podatak je i to da su skoro 90% opština Zlatiborskog okruga osnivači ove agencije. Ove godine dostupna su tri programa koje ministarstvo pomaže bespovratnim sredstvima, a poseban akcenat stavlja se na podršku razvoja ženskom preduzetništvu.

“Regionalna razvojna agencija Zlatibor postoji od 2002 godine i kao takva pomaže privatnom sektoru u Zlatiborskoj oblasti. 2008 godine smo se transformisali u regionalnu agenciju, ranije smo bili regionalni centar za podršku malim i srednjim preduzećima. Ministarstvo privrede svake godine, u saradnji sa svojim institucijama kreira programe koji su namenjeni za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća. Mi kao kreditovana agencija sprovodimo te programe na terenu, odnosno pružamo informacije i pripremamo dokumentaciju za klijente koji su zainteresovani za te javne pozive. Ove godine država je pripremila set programa koji se ogleda u javnim pozivima koji će biti raspisani preko državnih institucija, Fonda za razvoj Republike Srbije i Razvoje agencije Srbije, i na raspolaganju privrednicima biće preko dve milijarde dinara bespovratnih sredstava. Trenutno su aktuelna tri programa preko Fonda za razvoj Republike Srbije, a to su kreditna sredstva za nabavku opreme za postojeće firme kao i  kreditne linije za Start-up, odnosno firme koje tek počinju svoje poslovanje. A ono što je ekskluzivitet ove godine jeste podrška razvoju ženskom preduzetništvu i omladinskom preduzetništvu, gde mogu konkurisati mladi do 30 godina. Iznos za koji mogu konkurisati zainteresovana lica je od minimalno 400 000 do 6 000 000 dinara”, rekla je Nataša Knežević, viši savetnik za početnike u poslovanju RRA Zlatibor.

U narednom periodu u planu je i program za nabavku opreme koji će biti dostupan preko Razvojne agencije Srbije, gde će privrednici moći da konkurišu za povoljna kreditna sredstva preko poslovnih banaka.Detaljnije informacije i podršku u vezi sa pripremom dokumentacije za ove konkurse zainteresovani mogu dobiti u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor ili na sajtu agencije.

INFO 24 / Zlatar Press

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet