Tri miliona evra za vodovod u Leštanima, Vinči i delu Kaluđerice

Grad Beograd i Opština Grocka u narednih godinu dana uložiće tri miliona evra kako bi svi stanovnici naselja Leštane, Vinča i dela Kaluđerice bili priključeni na gradski vodovod, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je prilikom obilaska radova u Leštanima, zajedno sa državnim sekretarom u MUP-u Milosavom Miličkovićem, podsetio na to da je pre šest godina projekat regionalnog vodovoda „Makiš – Mladenovac” bio zapostavljen i zaustavljen na oko 40 odsto urađenog, te da je poslednjih godina nastavljen.

Do 2022. godine regionalni vodovod će „stići” do Mladenovca, a u međuvremenu priključujemo određena naselja kako bi ljudi imali stabilno vodosnabdevanje. U prvoj fazi, vrednoj oko 115 miliona dinara, oko tri hiljade domaćinstava biće priključeno na gradski vodovod. Druga faza biće završena do aprila sledeće godine. Priključićemo ukupno oko dvadeset hiljada kuća, tako da će oni dobiti kvalitetnu vodu i stabilno vodosnabdevanje – precizirao je Vesić, ističući podatak da je stari vodovod u ovom delu grada čak iz 1936. godine.

Zamenik gradonačelnika je naveo da se posle vodovodnih radova u Ulici Ravan u Leštanima sređuje i sama saobraćajnica, kao i okolni putevi, a važno je i to da će ovo naselje dobiti školu posle 101 godine. Naredni korak je zdravstvena stanica, koja je planirana za sledeću godinu, dodao je Vesić.

Grad Beograd je u pregovorima sa EIB da se izgradi fabrika za preradu otpadnih voda u Ostružnici, kao i kanalizacija sa postrojenjem za preradu otpadnih voda u Kaluđerici. Na to postrojenje, dodao je Vesić, mogla bi da se priključe okolna sela.

Grocka je bila jedna od najzapostavljenijih opština u Beogradu, a tek poslednjih godina ulaže se u nju. Postoji mnogo problema, ali rešavaćemo ih, i to svake godine bar po jedan, pa će ljudima biti bolje. Politika je dobra samo ako donosi dobro ljudima – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je na kraju precizirao da je Grad Beograd poslednjih šest godina utrostručio ulaganja u prigradske opštine, kako bi pokazao ljudima da svi treba da budu ravnopravni i imaju osnovne uslove za život.

Događaju su prisustvovali direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Dragan Đorđević i predstavnici opštine Grocka.

INFO 24 / Foto: BeoInfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *