Tri i po miliona dinara za razvoj seoskog turizma

Potpisivanje ugovora za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na području opštine obavljeno je danas u maloj Sali SO.

Milanovačka lokalna samouprava izdvojila je ove godine 3.5 miliona dinara kako bi pomogla razvoj seoskih domaćinstava i unapredila ovu privrednu granu.  Dejan Kovačević, predsednik upštine, prilikom potpisavanja ugovora razgovarao je sa vlasnicima domaćinstava o problemima sa kojima se suočavaju a u čijem rešavanju opština može da pomogne.

Dejan Kovačević, predsednik opštine GM

Akcenat i dalje stoji na razvoju putne infrastrukture, kao najbitnije stavke koja doprinosi boljoj posećenosti seoskih domaćinstava – rekao je Kovačević i dodao – sledeće godine uz pomoć sredstava iz Investicionog plana i direktnih subvencija za kategorizaciju domaćinstava potrudićemo se da se što veći broj domaćinstava uključi u ovu turističku granu, a veliki doprinos pružiće i povezivanje sa novim auto putem kao i brojni festivali na području opštine koji privlače goste iz svih delova Srbije ali i inostranstva.

Prema rečima Jasmine Marić, većnika za turizam, ove godine su seoska domaćinsva po prvi put dobila sredstva, a isti iznos za podsticaj opredeljen je iz budžeta i za sledeću godinu, s tim što u zavisnosti od broja prijavljenih može biti i uvećan. Inače, ove godine sredstva je dobilo 12 vlasnika seoskih domaćinstava sa područja milanovačke opštine.

Jasmina Marić većnik za turizam SO GM

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *