Topli domovi građana prioritet za Grad Beograd

Svi toplotni izvori, 14 toplana i 22 kotlarnice, zbog niskih spoljašnjih temperatura od sinoć prešli u 24-časovnu proizvodnju i isporuku toplotne energije svim potrošačima u Beogradu, saopštio gradonačelnik Zoran Radojičić.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je da Javno-komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ zimu dočekuje spremno i da se njegov rad upravlja prema potrebama građana.

On je podsetio da su od sinoć svi izvori toplotne energije u dvadesetčetvoročasovnom režimu isporuke i poručio da su topli domovi građana prioritet za Grad Beograd.

Svi toplotni izvori, što obuhvata 14 toplana i 22 kotlarnice, od sinoć su zbog niskih spoljašnjih temperatura vazduha prešli u 24-časovnu proizvodnju i isporuku toplotne energije svim potrošačima na teritoriji Beograda. Najbitnije nam je da građani i ove zime imaju kvalitetno grejanje i zbog toga „Elektrane“ prate vremenske uslove iz sata u sat, i kao u ovom slučaju, u najkraćem vremenskom roku reaguju prema trenutnoj prognozi – istakao je gradonačelnik i dodao da ovo preduzeće ima ugovorene dovoljne količine energenata za grejnu sezonu čija se isporuka vrši sukcesivno prema potrebama.

Među njima je, kako kaže, 95 odsto  prirodnog gasa, odnosno fosilnog goriva koje je najmanje štetno za životnu sredinu.

Radojičić je istakao da  nema većih kvarova na mreži i naveo da je broj reklamacija od početka grejne sezone na nivou prosečnog.

Gradonačelnik je podsetio da je ovo prvi prelazak na 24-časovno grejanje u ovoj grejnoj sezoni.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *