Todorović: Tvrdim da nikada nije postojala, niti postoji ideja za gradnju centra za migrante u Čačku

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku Milun Todorović oglasio se povodom istupa Dveri o navodnom gradnji migrantskog centra na teritoriji Čačka.

Todorovićevo saopštenje objavljejemo u celosti:

Nakon dvadeset godina obmanjivanja, iluzija i fantazmagoričnih zaluđivanja građana Čačka i Srbije, samozvani Srpski Pokret Dveri, koji je u međuvremenu postao politička organizacija, pokazao je svoje pravo lice.

Naime, stranka koja je kao svoj program pred narod podastrla hrišćanske i porodične vrednosti se u proteklim danima oštro suprotstavila navodnom formiranju Humanitarnog centra za prihvat migranata u gradu Čačku i pored toga što je Komesarijat za izbeglice jasno stavio do znanja da takva zamisao nikad nije postojala. Ipak, Bošku Obradoviću, samozvanom političkom lideru koga je u proteklom periodu napustio veliki broj istomišljenika, u nedostatku valjanih argumenata nije bilo teško da izmisli novu laž.

Više nego očigledno je Obradovićevo nastojanje da skrene pažnju sa svojih neuspeha, kako na političkom, tako i na radnom planu. Sa strankom u rasulu, nikada manjom podrškom građana, koja rapidno opada, Dveri, kao privatna organizacija Boška Obradovića, se neumorno trude da degradiraju i lošim spinovima, uvek se pokazalo lažnim, skrenu pažnju sa svega što je u prethodnom periodu u korist građana Čačka i Srbije urađeno.

Čak je i Dragan Đilas, novi gazda Boška Obradovića, po ovom, kao i mnogim drugim pitanjima, ozbiljno je ukorio svog pulena, shvativši koliko mu Obradović svojim nasilničkim, huliganskim i uličarskim ponašanjem odmaže. Počevši od pretnji silovanja žena, pretnji predsednici republičke Skupštine Maji Gojković, lupanjem državnom zastavom o vrata parlamenta, kako bi ga “oslobodio” i najzad sve je kulminiralo najlošijim medijskim spinom do sad od strane Boška Obradovića i njegovih istomišljenika, upućenim na adresu predsednika Republike Aleksandra Vučića i nas iz SNS-a o navodnom naseljavanju prognanih i usled ratnih razaranja raseljenih žena, dece, staraca i muškaraca, koje Obradović tako devastirane i iznemogle priviđa po čačanskim selima, kako nam navodno otimaju i pale ognjišta i siluju majke i žene.

Kroz istoriju i pored hrabrog i nesalomivog duha srpskog naroda, nažalost, mogli bi smo da nabrojimo niz nesrećnih istorijskih događaja u kojima se i naš narod našao na izbegličkom putu. Počevši od Prvog svetskog rata, preko Drugog svetskog rata, pa sve do stradanja Srba u ratovima na prostoru bivše SFRJ i Kosova i Metohije. Razumevši sa tog aspekta, koji je očigledno Boško Obradović zaboravio, poziciju u kojoj se ti unesrećeni ljudi naterani na izgnanstvo nalaze, srpski, slobodarski i hristoljubivi narod će im u nevolji pomoći, kao što je uvek i svima u nevoljama pomagao.

Tvrdim da ne postoji, niti je ikada postojala, bilo kakva ideja za formiranje navodnog prihvatnog centra za migrante u Čačku, ali sam siguran da će naš narod u hrišćanskom duhu pomoći ljudima u nevolji, jer ponosni i slobodarski nastrojeni Čačani nikada nisu bili, niti će biti ksenofobi, što je Bošku Obradoviću jako teško da razume.

Predsednik Gradskog odbor SNS Čačak Milun Todorović

INFO 24 / moravainfo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *