Todorović: Svi resursi u borbi protiv Covida-19

Na području grada Čačka tokom jučerašnjeg dana nije zabeleženo nijedno lice zaraženo koronavirusom, izjavio je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„Sve ustanove i javna preduzeća čiji je osnivač grad Čačak stavljaju se u službu Štaba za vanredne situacije. Svi resursi države su na raspolaganju. Velika borba nas očekuje i mislimo da kulminacija tek predstoji. U Opštoj bolnici nemamo nijedno lice koje je hospitalizovano.  Dakle, sva lica su na kućnom lečenju,  117 kineskih državljanja je samoizolovano, svi ostali su na kućnom lečenju. Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja  konstatntno prate  sva lica koja su u samoizolaciji“, naveo je Todorović.

Privreda i javni sektor ne će prestati sa radom, ali će funkcionisati u izmenjenim okolnostima.

 „Rade ali u izmenjenim  okolnostima i u režimu da se  skoncentrišu na što manje broj zaposlenih  u jednom prostoru i poštuju sve higijensko tehničke mere koje je  je Vlada jutros, 16. marta naredila“, objasnio je Todorović.

Todorović se posebno obratio starijim osobama rekavši da mlađe ukućane odnosno članove porodice šalju u nabavku.

 „Oni koji  nemaju nikog, i to je jedna od mera sa sinoćne sednice Štaba za vanredne situacije,  mlađe ukućane,  Štab za vanredne situacije je opredelio  Civilnu zaštitu i sva  javna preduzeća i udruženja građana koji žele da pomognu da im i hranu i lekove dostavljaju na kućnu adresu“, naglasio je Todorović.

Sve inforamcije građani mogu dobiti putem  pozivnog centra na brojeve telefona: 032/309-111 i 0800/112-032 radi pružanja pomoć. Cilj osnivanja ovog centra je organizovanje pomoći najstarijim sugrađanima kao što je donošenje namirnica i lekova na kućnu adresu i organizovanje lekarske pomoći kao i angažovanje jedinica civilne zaštite opšte namene.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *