Todorović: Drastično povećanje prihoda od poreza na zarade u Čačku

Povećani prihodi od poreza na zarade, u budžetu 163 miliona više nego prošle godine godinu u iznosu od 67 miliona dinara.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da je zadovoljan izvršenjem budžeta u prvih devet meseci od 60 odsto, a posebno zbog toga što je u ovom periodu ostvareno 163 miliona dinara od poreza na zarade, što je više u odnosu na isti period prošle godine.

Prema njegovim rečima to pokazuje da je povećan trend zapošljavanja u gradu, s obzirom da su drastično povećani prihodi od poreza na zarade.

“Očekujemo da taj trend u poslednjem kvartalu bude još bolji. Kreditno zaduženje Grada je 117 miliona dinara zaključno sa 30. septembrom. Ove godine na konsolidovanim računu budžeta na kraju septembra je bilo 299 miliona dinara. To stara osnov da sve planirane aktivnosti sprovedemo, kao i preporuke vlade koje su upućene ka građanima”, kazao je je Todorović.

Rebalansom su stvorene mogućnosti za isplatu solidarne pomoć zaposlenim u predškolskim ustanovama, zatim socijalna davanja i vantelesnu oplodnju.

(Foto:GZS)

Todorović je naglasio da je jedno od većih, izdvajanje za drugu fazu rekultivacije deponije Prelići u iznosu od 16 miliona, a da će iz republičkog budžeta biti opredeljeno 67 miliona dinara.

GZS/Morava Info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *