Tim „Kobri“ na takmičenju specijalnih jedinica u Dubaiju

Pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ učestvuju na takmičenju specijalnih jedinica koje se od 9. do 13. februara održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na petodnevnom takmičenju u Dubiju nadmeće se 46 timova specijalnih jedinica policije i vojne policije iz 26 zemalja širom sveta, među kojima su osim „Kobri“ i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U pet takmičarskih disciplina, ekipe se nadmeću u rešavanju taktičkih zadataka po različitim scenarijima, uz upotrebu naoružanja i taktičke opreme. Programom je, između ostalog, obuhvaćeno spasavanje talaca, gađanje iz različitog naoružanja i savladavanje prepreka, kojom prilikom pripadnici elitnih vojnih i policijskih jedinica demonstriraju taktičke veštine, mentalni fokus i fizičku izdržljivost.

Takmičenje se održava u organizaciji policije Dubaija, pod pokroviteljstvom zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskim Emirata šeika Saifa bin Zajeda, a cilj je promocija saradnje, razumevanja i najbolje prakse u radu specijalnih jedinica.

INFO 24 / Foto: MOD RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *