Tihomir Petković: Ponosni smo na prenos vlasništva nad aerodromom Ponikve!

Grad Užice je pre nekoliko dana potpisao Ugovor o prenosu osnivačkih prava na aerodromu Ponikve sa grada na Republiku Srbiju, i to sa potpredsednicom Vlade, Zoranom Mihajlović. Ovim činom, praktično je završen proces prenosa vlasništva nad pomenutim aerodomom.

Iz GO SNS Užice poručuju da je prenos vlasništva nad aerodromom Ponikve, sa grada na Republiku, zapravo želja rukovodstva Užica, ali i gradske skupštine, sa dobrim delom opozicije, koji je glasao za ovakvu odluku.  Po rečima Tihomira Petkovića, gradonačelnika Užica i predsednika GO Srpske napredne stranke, u poslednjih deset godina, dok je grad bio vlasnik, ni kaderovski ni finansijski nisu bili spremni i sporsobni da aerodrom stave u funkciju, kao ni da sami, bez pomoći države, nađu investitora koji je spreman da uloži u Ponikve.

„Nama je veoma drago da je Vlada prihvatila naše mišljenje, i mi smo, za razliku od nekih drugih lokalnih samouprava, sami zamolili  da se razrešimo vlasništva nad aerodromom Ponikve. Jer, na kraju, iskustvo i grada Niša sa svojim aerodromom, ali i aerodromom u Lađevcima, pokazalo  da je vlasništvo od strane republike bolje rešenje, nego da grad bude vlasnik. Inače, sve ovo važi i za celu Evropu, i za ceo svet“, naglasio je Tihomir Petković, na danas održanoj konferenciji za medije.

Inače, nedavno potpisanim ugovorom , grad Užice je na Republiku Srbiju  preneo  546 hektara zemljišta, 19 objekata i sletno – poletnu stazu.

„Mi verujemo predsedniku Vučiću i potpredsednici Mihajlović da će deset do dvadeset miliona eura, u nekoliko narednih godina, Vlada Republike Srbije uložiti u konačan završetak aerodroma Ponikve. To znači da će nedostajućih 870 metara poletno – sletne staze biti rekonstruisano, da će biti završena i ograda i neophodna signalizacija. Nadam se da će se uložiti i u rekonstrukciju vodovoda, tako da verujemo da ćemo za dve godine imati mogućnost da na naš aerodorom sleću avioni sa većim brojem putnika“, kaže Petković.

Petković je nagasio i to da je Srpska napredna stranka, kao deo koalicije koja je na vlasti kako u Republici, tako i u gradu Užicu, svesna da je ulaganje u infrastrukturu ključ razvoja cele zemlje. Navodi da se dobra politika Aleksandra Vučića već ogleda kroz izgradnju auto-puteva, a da su razvoj Užica, stvaranje boljih uslova i nove investicije, kao i  ostanak mladih u gradu na Đetinji, upravo presudni veliki infrastrukturni projekti, kojima se grad Užice, posle nekoliko decenija, konačno otvara prema svetu.

Nada Dželebdžić / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *