Tabaković se sastala sa predstavnicima DFC-a i EXIM banke

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se jutros, oko devet sati, sa predstavnicima Međunarodne razvojne finansijske korporacije ( DFC ) i EXIM banke. U timu guvernerke su i viceguvernerka Ana Ivković, kao i direktori Sektora za devizne i monetarne operacije, Sektora za kontrolu poslovanja banka i Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku u NBS.

Sastanku u Klubu poslanika ispred američke delegacije prisustvuju savetnik direktora DFC – a Kejleb Mek Keri ( Caleb Mcarry ), šef bankarskog sektora EXIM banke Stefan Rena ( Stephen Renna ), kao i predstavnici američke ambasade.

Uslediće odvojeni sastanci sa potpredsednicom vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministrom finansija Sinišom Malim.

DFC i EKSIM su nedavno potpisali Pisma o zainteresovanosti ( LOI ) sa Beogradom i Prištinom za pomoć u finansiranju važnih projekata identifikovanih sporazumima od 4. septembra u Vašingtonu.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *