Svi treba da podržimo državu u borbi protiv mafije

Svaka čast srpskoj policiji i našim službama na svim aktivnostima u poslednjem periodu a po pitanju rasturanja organizovanih kriminalnih klanova.

Na osnovu svega onoga što smo čuli na prilikom svedočenja klanu Veljka Belivuka i na osnovu saopštenih informacija jasno je da je najveća pretnja mafiji u Srbiji upravo predsednik naše države Aleksandar Vučić.

Okrivljeni svedok Srđan Lalić je u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu potvrdio da su pripadnici te grupe kao najveću pretnju videli predsednika Aleksandra Vučića, čiju likvidaciju su i planirali.

Čuli smo i kako su članovi mafijaške grupe “vračarci” dugo radili na pripremi atentata na Aleksandra Vučića, a najozbiljnije su razmišljali i o ubistvu predsednikovog starijeg sina Danila. Ovo je utvrđeno tokom višemesečne policijske istrage, koja je prethodila akciji hapšenja “vračaraca” krajem prošle nedelje.

Kako smo saznali, u toku policijske istrage utvrđeno je da su članovi ove kriminalne grupe aktivno pratili Danila Vučića i razmenjivali poruke u kojima razmatraju da li treba ubiti predsednika ili njegovog sina. Presretnute su čak i komunikacije u kojima mafijaši kao potencijalnu metu spominju i predsednikovu ćerku Milicu i mlađeg sina Vukana, koji ima tek pet godina.

Vučić se neprekidno i hrabro bori protiv svih oblika mafije od kada je na državnim funkcijama od 2012. godine.

Ta borba nije laka. Jasno je da mafiji smeta onaj čovek koji joj je glavni protivnik.

Sada kada smo čuli i priznanje od onih koji su planirali napad na srce države, očekivali smo da barem čujemo jedno “izvini” od svih onih koji su ismevali saznanja naših službi bezbednosti da je Vučića i članove njegove porodice planiran atentat.

Nakon svega što smo danas čuli u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, jasno je da je klan Veljka Belivuka bio spreman da menja demokratski izabranu vlast u Srbiji i da nastavi sa ubijanjima. Njihov najveći protivnik je upravo predsednik Vučić.

Hvala službama bezbednosti koje su sprečile atentat na Vučića kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije. Ta borba nije gotova. Nalogodavci i glavni organizatori su još na slobodi i van domašaja službi Srbije.

Srbija je bezbedna kada je mafija razbijena.

Ta mafija ima pipke i u regionu.

Mogli smo ovih dana da čujemo da su planirali da ubiju i predsednikovu decu.

Užas. 

Svaka čast i pripadnicima MUP Srbije i ministru Bratislavu Gašiću, BIA, premijerki Ani Brnabić i svima koji su dali svoj doprinos za poslednje rezultate u borbi protiv mafije.

Sada treba svi da podržimo i predsednika Vučića i Vladu Srbije, bezbednosno obaveštajne službe, policiju, tužilaštvo, sudove i sve institucije koje učestvuju u borbi protiv mafije.

Bez obzira na političku i drugu pripadnost svi treba da podrže državu u borbi protiv mafije.


Uglješa Mrdić

15. novembar 2022. godine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *