Sve probleme rešavamo mirnim putem

Svaka čast predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na svemu što čini za Srbiju i njene građane. Imao sam čast da kao narodni poslanik prisustvujem sednici Skupštine Srbije na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić informisao građane i poslanike o pregovorima u Briselu i perspektivama delovanja srpske države na Kosovu i Metohiji.
Jasno je poručeno da od toga kako naša generacija bude rešavala pitanje Kosova i Metohije zavisi budućnost naše dece i naše države.


Pred nama nije lak zadatak i nije vreme za prevelika očekivanja ili očekivanja koja nisu u skladu sa realnošću. Predsednik je zahvalio svima koji su svesni važnosti pitanja Kosova i Metohije za Srbiju i naš narod u celini.
Moraćemo da nastavimo da ga rešavamo odgovorno sa strateškim pogledom u budućnost i svesti o tome kakvu zemlju želimo da ostavimo potomcima.


Nama nije potreban zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji jer, ako ne dođe do kompromisnog rešenja, možemo da dođemo u situaciju da neko taj konflikt odmrzne.


Danas je na Kosovu i Metohiji odnos Srba i Albanaca jedan prema 15, što govori o težini situacije sa kojim se suočava naš narod i država. Srbi su od dominatnog naroda u Srednjem veku, došli do 11 odsto 1991. godine. Posle je Srba bilo i manje, a naročito nakon poslednjeg velikog egzodusa Srba i dolaska međunarodnih snaga.
Posebno izdvajam sledeće navode iz izlaganja predsednika Srbije.


Važno je da čuvamo bezbednost i sigurnost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Bezbroj rizika i problema ima, ali naše ponašanje mora da bude odgovornije i ozbiljnije. Moramo narodu da govorimo istinu, a ne da pričamo bajke.
Puna ozbiljnost, odgovornost, mnogo rada i još veća podrška našem narodu, junacima koji žive i čuvaju naša ognjišta, čuvaju srpsko ime i prezime. To niko ne može da nam zabrani. Racionalan i pragmatičan pristup rešavaju svih problema, spremnost i otvorenost za dijalog, da sve probleme rešavamo mirnim putem.
Za sve rečeno predsednik Srbije ima moju iskrenu podršku.


Srbija je suverena i nezavisna država koja ima pravo na svoje interese, na svoju teritoriju i na život. Tog prava, kako je poručio predsednik Vučić, ne želimo i nećemo da se odričemo. Tim pravom nikoga ne ugrožavamo. Želimo svim ljudima da žive u miru i sigurnosti.
Živela Srbija!

Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *