Sudar automobila i dva autobusa u Zemunu, poginuo muškarac

Poginuo je vozač autobusa na liniji 15 (1989). Tri putnika iz autobusa na liniji 45 su povređena i prevezena u KBC Zemun.

Na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tršćanske u Zemunu, jutros oko 4 sata došlo je do teške saobraćajne nezgode u kojoj je na licu mesta smrtno stradao vozač GSP-a, a povređeno je i nekoliko putnika u autobusu privatnog prevoznika, kao i vozači putničkog vozila i privatnog autobusa, saopšteno je iz GSP-a „Beograd”.

U udesu su učestvovala tri vozila, putničko vozilo, autobus privatnog prevoznika i autobus GSP-a, a prema nezvaničnim informacijama, nezgodu je izazvalo putničko vozilo koje je na semaforisanoj raskrnici velikom brzinom iz Tršćanske ulice ušlo u Ulicu cara Dušana, udarilo u autobus privatnog prevoznika, koji je nakon toga udario u autobus GSP-a.

Autobus GSP-a je išao prazan iz garaže u Zemunu da se uključi na liniju 15, a autobus privatnog prevoznika je radio na liniji 45. Na vozilima koja su učestvovala u nezgodi pričinjena je velika materijalna šteta.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se zaista desila nezgoda, saopštilo je GSP „Beograd”.

GSP „Beograd” izražava najdublje saučešće porodici nastradalog vozača, koji nije svojom krivicom izgubio život, i želi brz oporavak povređenima. Takođe, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, kako se ovakve situacije ne bi dešavale.

Saučešće porodici vozača GSP-a

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, u ime Grada Beograda, izjavio je najdublje saučešće povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila rano jutros na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tršćanske u Zemunu i u kojoj je poginuo vozač autobusa na liniji 15.

– Ništa ne može da vrati mladog čoveka koji je izgubio život i to predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodicu. Duboko saosećamo s porodicom poginulog vozača i sa GSP „Beograd” – navedeno je u saopštenju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Istraga povodom ove saobraćajne nezgode je u toku. GSP „Beograd” i privatni prevoznik „Unacop” sarađuju sa istražnim organima i tok istrage i njeni rezultati će dati odgovor na sve okolnosti nastanka nezgode. Na osnovu prvih informacija prikupljenih sa lica mesta, sve ukazuje na to da vozači autobusa nisu krivi i da je saobraćajnu nezgodu izazvao bahati vozač putničkog automobila, dodaje se u saopštenju.

GSP „Beograd” ima podršku Grada Beograda u unapređenju uslova i bezbednosti u radu, posebno vozača. Grad će nastaviti sa obnovom voznog parka GSP-a, kako bi građani imali sve bolji i kvalitetniji prevoz, a vozači bolje i bezbednije uslove rada s obzirom na to da nova vozila podrazumevaju veću pouzdanost i sigurnost u svakom pogledu, navedeno je u saopštenju.

Sekretarijat za javni prevoz izrazio je nadu da će se povređeni putnici u jutrošnjoj saobraćajnoj nezgodi brzo oporaviti.

Vesić: Pomoć grada porodici vozača

Grad Beograd izražava saučešće porodici nastradalog vozača GSP, koji je jutros poginuo u saobraćajnoj nesreći u Zemunu, i učiniće sve da porodica dobije pomoć i podršku, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Obišao sam jutros mesto teške saobraćajne nesreće koja se dogodila jutros oko04.10  na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tršćanske u Zemunu. Sudarila su se dva autobusa i to 1372 sa linije 15, koji je krenuo da se uključi na liniju, i autobus privatnog prevoznika objavio je na svom fejsbuku profilu zamenik gradonačelnika Goran Vesić .

Do nesreće je došlo kada se iz Tršćanske ulice pojavilo putničko vozilo koje je, kako stoje stvari kršeći pravila i vozeći neprilagođenom brzinom udarilo u autobus privatnog prevoznika koji je potom udario u gradski autobus. Vozač automobila je, prema informacijama koje sam dobio na licu mesta, bežao od policije. Nažalost, vozač autobusa Gradskog saobraćajnog preminuo je na licu mesta.

U ime grada Beograda izražavam saučešće njegovoj porodici. Grad Beograd će učiniti sve da porodica nastradalog vozača ima pomoć i podršku u ovom teškom trenutku za njih.

Troje ljudi je povređeno i to vozač privatnog autobusa, jedna putnica iz privatnog autobusa i vozač automobila koji je izazvao udes. Svi su zdravstveno zbrinuti.

Grad Beograd će sarađivati sa nadležnim organima u istrazi o ovoj teškoj nesreći , napisao je Vesić.

INFO 24 / RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *