Stojčić: Most Novi Beograd – Ada Ciganlija i garaža sa 300 parking mesta

„Savremeni, skulpturalni most će posebno da osveži taj prostor. U toku ove godine se radi planska dokumentacija i očekujemo da će izgradnja krenuti krajem sledeće godine“, rekao je Stojčić.

U Beogradu bi krajem sledeće godine trebalo da počnu radovi na izgradnji pešačko-biciklističkog mosta koji će povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju koji će, prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, biti dug oko 500 metara i predstavljaće kombinaciju čelične i armirano-betonske konstrukcije.

Idejno rešenje novog mosta potpisala je Služba glavnog urbaniste, a plan detaljne regulacije za taj projekat je u izradi.

Stojčić je za Tanjug najavio da će na kraju Ulice omladinskih brigada, a pre početka novog mosta, biti izgrađena podzemno-nadzemna garaža sa 300 parking mesta kako za građane koji tu žive, tako i za buduće posetioce Ade Ciganlije.

„Zemunci i Novobeograđani neće imati potrebu da idu automobilom ili javnim gradskim prevozom do Ade Ciganlije, već će ovo biti dosta jednostavniji i prirodniji način da dođu do poznatog beogradskog izletišta“, rekao je Stojčić.

Naveo je da je budući most dosta interesantan u skulpturalnom smislu i da će puno doprineti uređenju tog dela grada.

On je dodao da je analizu za ovu lokaciju radio Saobraćajni institut CIP, te da je potvrđeno da je to najbolja lokacija za pešačko-biciklističku vezu sa Adom Ciganlijom.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *