Stefanović: Svi moramo intenzivnije raditi na smanjivanju maloletničke delikvencije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas prilikom obilaska Policijske uprave Kraljevo da svi moramo još intenzivnije raditi na smanjivanju maloletničkog nasilja i kriminala, ne samo nadležne institucije, već i celokupno društvo.

Maloletnička delekvencija predstavlja ozbiljan problem s kojim se susreću savremena društva. Reč je o maloletnim osobama koje su počinile različita kaznena dela, zbog kojih je protiv njih pokrenut kazneni postupak i izrečena neka kazna.

Zakoni i država se maksimalno trude kako bi smanjili nasilje i kriminal maloletnika u Srbiji, a Stefanović je apelovao na roditelje da povedu više računa o svojoj deci.


Roditelji moraju da povedu više računa gde su im i šta rade deca. Ne može to da radi policija. Ona može da privede i tužilaštvu i sudovima, ali i pored promene zakonskog okvira, mnogo je važnije da dođemo do toga da maloletnički kriminal ne bude više tema i da roditelji mnogo više povedu računa o svojoj deci“, rekao je Stefanović

Katarina Korać / INFO 24 / Foto: http://www.mup.gov.rs/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *