Stefanović obišao policijsku patrolu na Novom Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je policijsku patrolu na Novom Beogradu, u čijem sastavu su i dvoje policajaca pripravnika.

„Ovi ljudi rade i po zimi i po snegu, vikendom i praznicima, neumorno štiteći bezbednost građana naše zemlje. Posebno sam ponosan što u našim patrolama imamo i nove, mlade, policajce koji imaju priliku da uče posao na terenu od svojih iskusnijih kolega patrolirajući ulicama Srbije zajedno sa njima“, rekao je Stefanović, koji ih je iznenadio toplom kafom i doručkom, saopštio je MUP.

Stefanović je danas razgovarao sa njima o prvim policijskim koracima koje prave, njihovim utiscima o radu na terenu, dok je želeo da čuje i od njihovih starijih kolega kako se pripravnici snalaze, ali i kako su zadovoljni svojim uslovima rada i stanjem bezbednosti na opštini na kojoj patroliraju.

Patrolu sa kojom se jutros susreo ministar čine vođa Boban Anđelković, koji je već 18 godina policijski službenik, i Anđela Roljević, koja se po završetku obuke u Centru za osnovnu policijsku obuku (COPO), pre dve godine zaposlila u MUP-u, kao i policajci pripravnici Milan Kvrgić i Danijela Leontijević.

Kvrgić je, po završetku obuke u COPO, u oktobru primljen u radni odnos u MUP, dok je Lentijevićeva svršeni student Kriminalističko-policijskog univerziteta, pripadnik MUP-a od decembra prošle godine.

Tokom 2019. godine redovi Ministarstva unutrašnjih poslova podmlađeni su sa 1.309 novih policajaca i 326 vatrogasaca-spasilaca, napominje se u saopstenju.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *