Stefanović: Borba protiv korupcije mora biti stalna i neselektivna

Borba protiv korupcije mora biti stalna i neselektivna, naglasio je ministar policije Nebojša Stefanović. On objašnjava da u borbi protiv korupcije ne sme biti povlašćenih i da će Bastaćev saradnik odgovarati zbog optužbe da se služio korupcijom.

Govoreći o navodnoj povezanosti njegovog oca sa firmom GIM, Stefanović je istakao da ne namerava da odgovara na naručena pitanja narko-dilera iz zatvora.

„Ako postoji bilo kakvo krivično ili prekršajno delo, da sam ga počinio ja ili bilo ko drugi, neka se protiv nas pokrene postupak“, rekao je Stefanović i dodao da je „hiljadu puta odgovarao na takva pitanja“, te da više neće:“Stvarno ne nameravam da narko diler iz zatvora, Ðilasov šurak, postavlja pitanja, a ja na njih da odgovaram“, rekao je Stefanović.

Na pitanje da li u ovom slučaju postoji sukob interesa, naveo je da je i Agencija za borbu protiv korupcije rekla da nema nikakvog sukoba interesa.“Neka tužilaštvo radi svoj posao, a ako nema krivičnog dela, pustite da radimo nešto za građane Srbije, da se bavimo nečim konkretnim, a ne da vodimo prazne priče“, dodao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova odbacio je špekulacije da u snimku nesreće kod naplatne rampe Doljevac, dostavljenom tužilaštvu, nedostaju dva minuta i dodao da je to potpuno izmišljena informacija.

„Juče sam pitao direktora policije da li je bilo šta od toga tačno, rekao mi je da je razgovarao sa tužiocem i da je stav tužioca da je to potpuno netačna informacija“, rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanje novinara da li je MUP dostavio snimak nesreće u Doljevcima i konstataciju da niško tužilaštvo kaže da u snimku nedostaju dva minuta, što je inače objavio „Insajder“.

Stefanović kaže da mu je tužilac naveo kako je njegova izjava zloupotrebljena i da ni u jednom trenutku nije rekao da nedostaju dva minuta.

„Niški tužilac ni u jednom trenutku nije rekao da nedostaju dva snimka, oni su postavili pitanje da li je snimak autentičan, dobili autentičan snimak, dobili veštačenje, utvrdili da je snimak autentičan. Oni se sa tim nisu ni oglašavali u javnosti već su to postavili kao pitanje nadležnim istražnim organima“, rekao je Stefanović.

On je pozvao medije da se obrate tužiocu u Nišu i utvrde šta je to tužilaštvo utvrdilo u istrazi.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *