Stanje stabilno: Četvoro kovid pacijenata u kraljevačkoj bolnici, dvoje novozaraženih

Iako je na pres konferenciji republičkog Kriznog štaba održanoj u petak Kraljevo označeno kao potencijalno novo žarište korona virusa, sudeći po zvaničnom saopštenju kraljevačke Gradske uprave, na osnovu informacija iz ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje za 2. oktobar, epidemiološka situacija na teritoriji grada na Ibru je stabilna i pod kontrolom.

Kako je saopšteno, od ukupno 22 testirana uzorksa brisa sa teritorije Kraljeva, testiranih u minulih 24 sata u referentnim nacionalnim laboratorijama, dva su pozitivna na kovid-19. Ovi podaci ne razlikuju se mnogo od prethodnih prema kojima se, tokom minulih mesec dana, u Kraljevu broj novozaraženih na dnevnom nivou kretao od jedan do tri, a bilo je i dana kada nije bilo nijednog novog slučaja infekcije.

U kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je zbrinuto četvoro kovid pacijenata, a od prethodnog izveštaja jedan pacijent je primljen na bolničko lečenje, dok je jedan otpušten kući.

Od početka epidemije u Kraljevu je zvanično potvrđeno 1.416 slučajeva infekcije. Na žalost, u tom periodu 40 Kraljevčana je izgubilo bitku protiv ovog opakog virusa.

INFO 24 / Večernje novosti / Foto: Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet