„Srpski Davos“ startovao juče na Kopaoniku

Biće organizovano 28 panela, tri plenarne sesije, sedam specijalnih događaja, dva posebna obraćanja gostiju i novi formati – dva otvorena razgovora.

Da li je makroekonomska stabilnost Srbije dovoljan preduslov za obezbeđivanje snažnog rasta, koliko smo spremni za promene koje Industrija 4.0 donosi, ko su glavni učesnici i pokretači globalne ekonomije zasnovane na inovacijama, Industriji 4.0. i univerzalnoj mobilnosti, neka su od pitanja na koje će odgovore nastojati da daju učesnici Kopaonik biznis foruma od 1. do 4. marta.

Ove godine organizatori očekuju više od 1.300 učesnika koji će razgovorati o tome na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost.

„Srpski Davos“ će na jednom mestu okupiti 200 panelista, počev od predsednice Vlade Srbije, resornih ministara, guvernerke i predsednika saveta NBS, predsednika SANU, predsednika i članova Fiskalnog saveta, ambasadora razvijenih zemalja, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija (MMF, Svetske banke, EIB..) predsednika privrednih komora iz regiona, najznačajnijih direktora iz realnog i finansijskog sektora, velikih regionalnih investitora, preduzetnika, stranih investitora, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i predstavnika lokalnih samouprava…

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije, u saradnji sa partnerom, kompanijom Mastercard.

Pre početka Foruma biće organizovana humanitarna ski trka za učesnike Foruma, a sva prikupljena sredstva biće namenjena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Srpski davos počinje specijalnim događajem, odnosno panelima na kojima će se diskutovati o kreativnim industrijama, ekonomskim perspektivama Zapadnog Balkana i viziji Zapadnog Balkana 2030 godine.

Nakon toga uslediće neformalno otvaranje foruma, a zvanično otvaranje je u ponedeljak, 2. marta.

Specijalno obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma, a kako su najavili organizatori, gosti i učesnici foruma biće i ministri Mladen Šarcević, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Vanja Udovicić, Zoran Ðorđević…

Prvi put na Forumu biće realizovani specijalni „hard talk“ intervjui sa Emilom Tadeskim, velikim regionalnim investitorom, osnivačem i vlasnikom Atlantic Grupe, kao i Aleksandrom Kavčićem, bivšim đakom Matematičke gimnazije i sadašnjim profesorom Carnegie Mellon univerziteta, poznatim po to tome što je dobio drugu najveću odštetu u SAD za ukradeni pronalazak.

Na sajtu www.kopaonikbusinešforum.rs mogu se naći sve informacije o programu i učesnicima, a zaključci i ovogodišnjeg Foruma biće sumirani u dokumentu „Kopaonik koncezus 2020″.

Medijski partner KBF je Novinska agencija Tanjug.

INFO 24 / Foto: Tanjug/ZORAN ZEŠTIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *