Srpska nova godina 13. januara ispred Hrama Svetog Save

Liturgijom koja će biti služena od 17 sati, nastupom tribjut benda “Bijelo dugme” od 20 sati, kao i molebanom koji će služiti njegova svetost episkop remezijanski gospodin Stefan od 23 i 30, biće obeležen doček Srpske nove godine ispred Hrama Svetog Save.

Nakon januarskih manifestacija, u februaru nam stiže i 48. FEST koji se uveliko priprema, a iz CEBEFA najavljuju da će počasni gost manifestacije biti poznati holivudski glumac Džon Malkovič.

Izbor za dobru zabavu i provod ne manjka ni kada je u pitanju još jedan od važnijih datuma na samom početku godine, pa će tako Srpska nova godina koja se po Julijanskom kalendaru obeležava 13. januara, biti obeležena ispred Hrama Svetog Save nastupom tribjut benda “Bijelo dugme” koja će Beograđane i goste prestonice zabavljati od 20 casova. Tačno u ponoć, kao što su mnogi Beograđani već navikli, vračarsko nebo obasjaće i tradicionalan vatromet i tako krunisati svečanost.

Podatak da je samo ispred Doma Narodne skupštine u najluđoj noći bilo preko osamdeset hiljada posetilaca predstavlja jos jednu potvrdu da su svi programi u okviru  manifestacije “Beogradska zima”,  sve popularniji kod beogradske publike, kao i da se Beograd, kao sinonim za dobar provod i zabavu, još jednom našao na turističkoj mapi sveta .

Beograd je osim organizacije dobrog provoda za doček i novogodišnjih manifestacija poznat i po međunarodnom filmskom festivalu na kojem se svake godine predstavljaju filmska ostvarenja najviših umetničkih vrednosti u svetskoj kinematografiji sa četiri takmičarske selekcije.

Četrdeset osmi FEST održaće se od 28. februara do 8. marta, a organizatori već najavljuju bogat program i dolazak nekih od najslavnijih glumaca poput Džona Malkoviča, ali i kultnog reditelja Koste Gavrasa koji je nakon više od pedeset godina, prvi put snimio film u rodnoj Grčkoj, na maternjem jeziku. Predstojeći FEST će u sećanje na velikana domaćeg glumišta, Bekima Fehmiua, održati retrospektivu njegovih filmova, s obzirom na to da se sledeće godine navršava prva decenija od njegove smrti.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *