Srpska Desnica osuđuje ćutanje gradonačelnika Nebojše Zelenovića na pozive na ubistvo predsednika Srbije

Gradski odbor Srpske Desnice u Šapcu najoštrije osuđuje ćutanje gradonačelnika Nebojše Zelenovića na pozive na ubistvo predsednika Srbije. Odgovornost gradonačelnika Šapca utoliko je veća jer je novcem svojih sugrađana debelo platio medije koji otvoreno propagiraju ubistvo predsednika države. Šapčani moraju da znaju da je Zelenović u njihovo ime nedeljniku NIN platio 900.000 dinara, a tabloidu “Danas” neverovatnih 1,8 miliona dinara.

Srpska Desnica, kao opozicija, u većini stvari se razilazi sa aktuelnom državnom politikom. To, ipak, ne znači da će bilo ko od nas podržati brutalnu kampanju protiv onih koji drugačije misle. Kao što su građani mogli da vide, takvo ponašanje je uobičajeno za ove što bi takozvane evropske vrednosti da po svaku cenu donesu u Srbiju. Pa, i po cenu ubistva predsednika. Za Srpsku Desnicu to nisu vrednosti koje srpskom društvu pripadaju.

Zabrinjavajuć je i sve veći srbomrzački ekstremizam koji se širi iz Šapca, grada stradalnika u borbi protiv okupatora. Nakon fotografisanja šabačkog rukovodstva ispod zastave lažne države Kosovo, zastrašujućih promocija u centru grada na kojima po pravilu gostuju isključivo oni koji potenciraju na kolektivnoj krivici srpskog naroda za sve ratove na Balkanu, šabački vlastodršci na čelu sa Nebojšom Zelenovićem, svaki oblik patriotizma ističu kao najveći problem Srbije.

Srpska Desnica je stoga zaprepašćena tezom iznetom na nedavno prikazanoj izložbi fotografija u Šabačkom pozorištu, da je agresija NATO alijanse na našu zemlju bila tek puka intervencija i gde se akcenat stavljao na albanske žrtve. Sve je to aminovao zadesni Srbin Nebojša Zelenović u trenutku dok je zavlačio šaku u gradsku kasu da novcem svojih sve siromašnijih sugrađana još jednom plati antisrpsku promociju.

U Srbiji se zna ko je ekstremista, ko spaljuje knjige, ko prebija žene, ko hoće da veša i siluje supruge, majke i ćerke političkih protivnika. Ko poziva na oružani ustanak, ko crta mete, ko priziva građanski rat i ko otvorenim pozivom na ubistvo predsednika jedne suverene države sve izvrće ruglu pravdajući se da je sve bila ironija… Jasno je da to nije niko iz Srpske Desnice i zbog toga smo izgleda za ovu ekstremističku grupu najveći problem.

INFO 24 / Embargo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *