Sremska Mitrovica subvencioniše kamate na kratkoročne kredite

Mera porške privredi za ublažavanje posledica epidemije Kovid 19 koju Grad Sremska Mitrovica realizuje tokom 2020. godine jeste subvencionisanje kamate na kratkoročne kredite namenjene finansiranju razvoja privrednih subjekata na teritoriji Grada, a namenjena sredstva iznose 500.000 dinara, istakao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice. U pitanju su krediti od 200.000 dinara do 1 milion dinara, za finansiranje tekuće likvidinosti i obrtnih sredstava.

Kako bi ublažili posledice epidemije korona virusa, država ali i Grad Sremska Mitrovica su pružile niz mera podrške u vidu subvencionisanja kamata i kredita što preduzetnicima dosta znači.

Grad subvencioniše kamatu u intezitetu od 85% iznosa kamate odnosno 100% vrednosti kamate za delatnosti koje su povezane sa poljoprivrednom proizvodnjom. Kreditni zahtev svi zainteresovani mogu da podnesu u Vojvođanskoj odnosno OTP banci do 1. novembra 2020. godine, a period otplate je 24 meseca.

Pored Grada, mere podrške za male privrednike su na raspolaganju i od strane Autonomne pokrajine Vojvodine odnosno Garancijskog fonda, istakao je zamenik.

Ovaj projekat podrške maloj privredi u iznosu od 500.000 dinara će biti u fokusu i narednih godina, ukoliko bude veliki broj zainteresovanih za kratkoročne kredite.

INFO 24 / RTV / Foto: Free Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *