Srbislav Filipović: Važno je da stalno podižemo kvalitet života i da se to oseća

Narodni poslanik Srbislav Filipović je za INFO 24 otkrio koji su planovi za 2020. godinu, osvrnuo se na rad i rezultete Srbije u 2019. godini i razgovarao o aktuelniim temama u Srbiji.

Završilo se redovno zasedanje parlamenta Republike Srbije. Donešeni su važni zakoni na kraju godine, kao i izmene i dopune zakona. Imamo planove koji obećavaju privredni rast, smanjenje javnog duga, povećanje životonog standarda građana, a već u januaru i povećane peznije za 5%. Očekujemo veliki boljitak u 2020. godini – istakao je Filipović.

Filipović je za INFO 24 rekao da je teško navesti najveći uspeh koji je ostvaren u 2019. godini jer ih ima mnogo, ali među većim uspesima ubraja otvaranje velikog boja puteva u Srbiji.

Ono što je preduslov za otvaranje novih radnih mesta su mnogobroji putevi koji su otvoreni ove godine. Povezujemo celu Srbiju, a mogu slobodno reći da je najveći uspeh strategija za 2025. godinu gde je plan da se urade veliki infrastrukturni projekti koji će omogućiti jedan vidljivi rast standarda svih građana i omogućiti razvoj svih delova Srbije. Posebno onih delova Srbije koji su zapostavljeni i gde smo imali veliki broj migracija. Želimo da oživimo mnogobrojna sela u Srbiji jer ukoliko to ne uradimo doći ćemo u situaciju da ćemo imati delove Srbije koji će biti potpuno pusti. Naš cilj je da tim ljudima obezbedimo bolji standar kako bi imali mogućnost da lagodno žive u mestu gde su rođeni i odrasli. Ne želimo da se građani u manjim mestima osećaju kao građani drugog reda. Hoćemo da kvalitet života u velikim gradovima izjednačimo sa kvalitetom života u manjim gradovima. Želimo da i oni imaju svoj dom zdravlja, škole, vrtiće… Najbolji primer je postavljen kamen temeljac Doma zdravlja u Borči. Ti ljudi nisu 50 godina imali svoj dom zdravlja. To je primer kako mogu da se rešavaju neki problemi građana – pričao je narodni poslanik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da se strategijom za 2025. godinu očekuje povećanje prosečnih plata u Srbiji na 900 evra, a Filipović je istakao da se svakodnevno teži boljem životu u Srbiji.

Kada je 2012. godine Srpska napredna stranka došla na vlast, prosečna plata je bila oko 320 evra, a danas je 510 evra. Ta plata od 510 evra je mogla možda da bude i 2003., 2004., 2005. godine dostignuta ali jednim nedomaćinskim rukovođenjem, lopovlukom i pljačkom gde su političari gledali smo svoj interes, a interes građana zapostavili mi nismo uspeli ranije da dođemo do prosečne plate od 510 evra. Ono što je važno je da stalno podižemo kvalitet života i da se to oseća. Do 2025. godine možemo da očekujemo prosečne plate od 900 evra, a penzije od 400 do 430 evra u proseku. To je nešto što je realno ako budemo nastavili da radimo kao što radimo danas i još bolje. U 2020. godini nam predstoji privlačenje novih investicija. Srbija je značajno ispred zemaja u regionu po nivou stranih i direktnih investicija u odnosu na predhodnu godinu. Mi smo ove godine imali negde oko 3,8 milijardi evra investicije što je jedna ozbiljna količina novca za državu kao što je Srbija. Imali smo privredni rast u poslednjem kvartalu od 6% koji je najveći u Evropi – istakao je Filipović za INFO 24.

Povodom predstojećih izbora u 2020. godini Filipović je posebno napomenuo značaj istih i naglasio da će rezultati izbora odlučiti u kom smeru će se Srbija dalje razvijati.

Izborna kampanja će relativno brzo doći. Imaćemo parlametarne i lokalne izbore u Republici Srbiji. Od tih izbora zavise mnogi projekti. Posle izbora ćemo videti da li ćemo ići ka ostavrenju ciljeva ili ćemo se vraćati u neke mračne godine korupcije i kriminala koje bi Dragan Đilas i njegovi prijatelji hteli da repriziraju u Srbiji. Od izbora 2020. godine očekujem da SNS prezentuje građanima ponovo sve ono što je urađeno i očekujem da se nastavi sa jednim ozbiljnim razvojem Srbije – istakao je narodni poslanik.

Srbija sada jeste jača i industrijski i vojno i ekonomski, ali i mudrija nego što je bila ranije. Verujte u čuda, verujte u Srbiju i da možemo da ostvarimo i platu od 900 evra i možemo da ostvarimo bolji život u pravom smislu te reči – zaključio je Filipović.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *