Srbija nije stala u vreme pandemije: Radnici heroji našeg društva

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici od Stare Pazove do Novog Sada. 

Obilazak tunela i vijadukta Cortanovci Zorana Mihajlovic Aleksandar Vucic Aleksandar Bocan Harcenko

Mihajlovićeva je tim povodom istakla da su gradilišta na 11 najvećih infrastrukturnih projekata radila sve vreme epidemije, da je angažovano više od 3.600 radnika, te da su radovi nastavljeni i nakon Uskrsa. 

“Srbija ne sme da stane niti život u Srbiji može da stane. I sve vreme dok smo se borili, kao što se i dalje borimo za živote i zdravlje ljudi, razmišljamo o danu posle. Ogromnu zahvalnost dugujemo svim radnicima, istinskim herojima u vreme epidemije, kao i kompanijama koje, uvažavajući sve mere bezbednosti, nisu prestale da rade u ovom teškom i izazovnom vremenu za sve”, izjavila je ona. 

Mihajlovićeva je zahvalila Ruskoj Federaciji, NR Kini i Evropskoj uniji na pomoći i solidarnosti koju su pokazali prema srpskom narodu. 

Obilazak tunela i vijadukta Cortanovci Zorana Mihajlovic Aleksandar Vucic Aleksandar Bocan Harcenko

Predsednik Republike Aleksandar Vučić istakao je da sa srpske strane neće biti kašnjenja u izgradnji brze pruge Beograd-Bidimpešta i da će se u oktobru sledeće godine od Beograda do Novog Sada putovati za 25 minuta.  

Obilasku radova prisustvovao je i ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandar Bocan Harčenko, koji je zahvalio predsedniku, Vladi Srbije i potpredsednici Mihajlović na najboljoj saradnji i podršci u realizaciji ovog projekta, i dodao da će izgradnja ove brze pruge biti završena na vreme. 

Modernizacija i izgradnja pruge Stara Pazova – Novi Sad (40,4 km), za brzine do 200 km/h, uključujući i izgradnju tunela i vijadukta Čortanovci, deo su projekta izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.

Obilazak tunela i vijadukta Cortanovci Zorana Mihajlovic Aleksandar Vucic Aleksandar Bocan Harcenko

Radove izvodi ruska kompanija „RŽD Internešenel“, a projekat se finansira iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

INFO 24 / RINA / Foto: Press služba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *