Srbija je prvak sveta za igrače do 20 godina!

U utakmici na kojoj bi pozavideli i seniori, puleni Uroša Stevanovića (treća titula ove sezone) su savladali odličnu Italiju 10:8 i tako, posle srebra u Kuvajtu pre dve godine, stigli na krov sveta.

Pametno, strpljivo, maksimalno borbeno srpski igrači su odgovorili na prva tri minimalna vođstva rivala. Prva dva gola je postigao Stanojević koji je zatim isključen sa pravom zamene što je bio veliki, ali videlo se ne i nenadoknadiv hendikep.. Do prvog odmora se upisao Radović.

Ni posle druge četvrtine niko nije bio u prednosti ali je Srbija prvi put povela preko Gavrilovića. Igra gol za gol se nastavila ali je naša ekipa bila ta koja je tražila dva razlike. Posle dva izjednačenja u trećem delu, Radulović je sjajnim udarcem 1,20 pre poslednjeg odmora doneo prednost pred četvrtu četvrtinu.

Uhvatila je Italijane nervoza, Radulović je u prvom napadu poslednjeg dela prednost od dva pogotka. Branila se Srbija sjajno, Mišović bio ponovo odličan. Sve je rešio lukavim udarcem kapiten Branković. Juriti tri gola protiv ovakve Srbije za 3,42 je ipak nemoguća misija. Smanjili su istima Italijani, u poslednjem minutu krenuli su i sa golmanom u napad. Kockanje se nije isplatilo. Srbija je osvojila loptu, krenula u kontru koju je sa pola terena parabolom završio kapiten Branković. Ferero je postavio konačan rezultat kada je Srbija već počela da slavi.

U stručnom štabu su bili još treneri Kozomara i Bilić, dr Marijanović i tim menađžer Korolija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *