Srbija i Bugarska dve prijateljske zemlje

Srbija i Bugarska su dve prijateljske zemlje, koje rade zajedno na dva velika projekta – autoputu i gasovodu, koji su od suštinskog značaja za obe zemlje, poručio predsednik Vučić,tokom posete Bugarskoj, nakon što je sa premijerom te zemlje Bojkom Borisovim obišao trasu budućeg gasovoda „Balkanski tok“.

„Obišli smo dva važna projeta, zajednička, završetak autoputa između granice dve zemlje i Sofije, i onda bismo imali sve vreme autoput Beograd-Sofija, za 3 sata. To je nešto što ni Srbi, ni Bugari mnogo decenija nisu mogli ni da sanjaju“, rekao je Vučić u obraćanju novinarima, nakon što je sa Borisovim obišao i trasu budućeg gasovoda „Balkanski tok“, u mestu Krušumski vodopadi.

Zahvalio je premijeru Bugarske, što je, kako kaže, uložio mnogo truda, energije i entuzijazma u pravljenje najboljih mogućih odnosa Srbije i Bugarske, i Srba i Bugara.

Dodao je da je izgradnja „Balkanskog toka“ od suštinskog značaja za budućnost Srbije i Bugarske.

„Zahvalan sam Bojku Borisovu, jer sam danas video više nego u svim ranijim putovanjima“, konstatovao je Vučić.

On je zahvalio Bugarskoj na podršci na EU putu, što, kako je rekao, nije uvek lako.

Istakao je da Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku zemlju, a bugarski narod kao bratski.

Predsednik Vučić i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov obišli helikopterom radove na izgradnji autoputa u Bugarskoj, a Vučić je istakao da će se, kada Bugari završe deonicu od Sofije do granice sa Srbijom,od Beograda do Istanbula putovati manje od sedam sati.

„Let iznad nove putne veze između Srbije i Bugarske sa Bojkom Borisovim“, objavio je Vučić na instagram profilu „budućnostsrbijeav“, uz video snimke i fotografije.

„Prošli smo Slivnicu i idemo ka Dragomanu da vidimo kako se radi autoput prema Srbiji i do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća trebalo to da završe. I onda imamo autoput od Beogada do Sofije, ali i do Burgasa i do Istanbula“, rekao je Vučić.

Ističe da će se tada putovati od Beograda do Burgasa za manje od pet sati. „Hvala našoj bugarskoj braći na gostoprimstvo“, kazao Vučić.

Na drugom video snimku se vidi kako Borisov u helikopteru upoznaje Vučića sa aktuelnim radovima na trasi autoputa.

Borisov za volanom s Vučićem na trasi gasovoda

Vučić i Borisov su, takođe, obišli radove na izgradnji gasovoda Balkanski tok, kojim će se dopremati gas iz Turskog toka. Srbija je u decembru završila polaganje cevi za svoju trasu.

Premijer Bugarske Bojko Borisov lično je danas vozio predsednika Srbije Aleksandra Vučića trasom budućeg gasovoda “Balkanski tok”.
Borisov je, mimo protokola, seo za volan automobila i predsednika Srbije vozio duž rute na kojoj su u toku radovi na postavljanju cevi.
Na početku je preneo da će gasovod u Bugarskoj biti dug 474 kilometara.

Borisov je radnicima predstavio svog visokog gosta iz Srbije, a Vučić se posebno pozdravio sa bugarskim radnicima.

„Hvala premijeru Bugarske na vožnji trasom “Balkanskog toga“, poručio je Vučić uz kratak snimak vožnje na svom instragm profilu „Budućnostsrbije“.

INFO 24 / Tanjug / Foto: @buducnostsrbijeav

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *