Srbija će preživeti i koke i Marinike

Srbija se u svojoj burnoj istoriji suočavala sa mnogim izazovima, pa i sa pitanjem opstanka i preživljavanja u bukvalnom smsilu reči. Mnogi su se crni oblaci nad njom izmučenom nadvijali i mračili naš životni prostor, da bi previše bilo da se nad njom nadvije i jedan domaći crno-riđi oblak, koji pokušavaju neki smrdljivi vetrovi da doteraju nad Srbiju.

Neće moći. Preživeli smo Osmanlije, Švabe, Ustaše i razne druge osvajače i zlotvore, pa ćemo preživeti i koke i Marinike. Nisu oni toliko jaki, koliko mi možemo da budemo slabi ako im dozvolimo da ”grizu” i ”ujedaju” po nalogu riđeg Kuma. Razumem ih. Dresirao to gazda na vreme, pa ucenio ”poslasticama” i sad moraju da, već po samom instiktu, rade neke ružne stvari i to samo tamo gde ih je upravo riđi Kum naučio.

Ipak, kolike god da su te ”poslastice” koje im daje, ne mogu da shvatim da postoje takve ljudske ništarije i toliko moralno i na svaki drugi način posrnule spodobe, koje sve rade što im se naloži, ili na šta se ”nahuškaju”. Zar ne postoji u svakom čoveku neki osećaj za meru i granica ili neka kočnica, kad se prekine i zaustavi sa ”ujedima” po nalogu ludog gazde. Ne postoji, nažalost, nikakva moralna ”'vakcina”, koja bi delovala preventivno, ali postoji nešto što se zove domaće vaspitanje, a to je ono što svako od nas ponese iz svoje kuće, ono čemu nas roditelji nauče. Neke uči ulica ili ludi gazda, a u ovom slučaju riđi Kum, pa onda dobijete ovako pelcovane koke i Marinike, da vam posipaju otrov po životu svakog dana. A kad se na to još nakalemi i medijska podrška onih koji još ne znaju da li su iz Luksemburga ili neke druge destinacije, onih koji ne mogu da prihvate da na kanalu broj jedan ne želimo svi da gledamo jednu televiziju i to baš onu koja se još locira odakle emituje ili reemituje svoj ”nezavisni” program u režiji Šoljera i riđeg Kuma, onda vam posebno pripadne muka i hoćete da iz sopstvene kože iskočite.

Šta je lek protiv tog političkog besnila i ljudskog ludila demona, koje je obuzelo pojedince sa ciljem da se sludi cela Srbija, kako bi je tako sluđenu i od sebe otuđenu lakše i bez većih problema ponovo opelješili i ovog puta stvarno ugasili svetlo u njoj? Kako se izbaviti iz tih ralja tajkuna, mafije i jezivo korumpirane i mentalno okupirane lažen elite? Šta može Srbija da uradi i da se spase od zamke koju su joj pripremili, od prevare i pljačke koja je čeka, ako proguta mamac koji joj servira kao najlepši slatkiš onaj potpuno poludeli riđi Kum zajedno sa svojim kokama i Marinikama? Može Srbija i mora tome da se odupre. Istinom. I samo istinom. Na laži, Srbija će odgovarati istinom i pozitivnim delima na njihova nedela. Uvredama će se suprotstaviti ono najjače što postoji, a to je molitva i za te grešne duše. Pretnjama će Srbija da se suprotstavi tako što će snažno i odgovorno nastaviti da radi. Ako udare, znaćemo da ne znaju šta čine. A žele da udare i priželjkuju da Srbija udari, jer bi ološ i bratsku krv prolivao. E to Srbija neće dati. Neće brat na brata zbog riđeg Kuma udariti. Srbija zna da se brani i znaće da preživi i ovu muku, a sa kokama i Marinikama će još lakše izaći na kraj.

Na izborima. Zna se kako.

Srbislav Filipović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *