SPC prvi put prenela obraćanje jednog predsednika Srbije

Srpska pravoslavna crkva prenela je prvi put u svojoj istoriji govor jednog predsednika Srbije kao što se dogodilo sa obraćanjem predsednika Aleksandra Vučića u subotu u Beogradu posle susreta sa patrijarhom Irinejem.

Na sajtu Srpske pravoslavne crkve, naime, objavljene su osnovne poruke iz obraćanja predsednika Aleksandra Vučića na vanrednoj konferenciji za štampu, na kojoj je obrazložio razloge zbog kojih je odlučio da ne provede Badnji dan sa Srbima u Crnoj Gori, kao i stavovi o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i regionu uopšte.

Činjenica da SPC prvi put svojim vernicima predoči obraćanje šefa države upućuje na podršku crkve stavovima predsednika po ključnim nacionalnim pitanjima našeg naroda i države.

Osnovne poruke iz obraćanja predsedika koje su prenete na sajtu SPC su da je siguran da bi neki njegovu posetu Crnoj Gori iskoristili da naškode narodu u Crnoj Gori, da smo jedinstven narod i nećemo dozvoliti da nam uniste ni prošlost ni budućnost, da će Srbija uvek pomagati Srbima koji žive u Crnoj Gori…

„Čuvaću srpsko jedinstvo svuda gde Srbi žive“, ključna je poruka predsednika Vučića koju je SPC podelila sa svojim vernicima.

INFO 24 / Studio B

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *