SNS se žali Upravnom sudu: Maratonski izborni proces u Šapcu se nastavlja

Gradski odbor SNS-a u Šapcu podneo je u petak žalbu Upravnom sudu Srbije, na odluku GIK-a u ovom gradu da na 19 mesta budu poništeni lokalni izbori.

Naprednjaci se nisu žalili jedino na odluku o „reprizi“ u selu Ševarice, gde je zabeležen višak listića i pokušana krađa izbornog materijala, o čemu je naš list pisao.

Ponovljeni izbori u Šapcu održani su 5. septembra, na 27 od ukupno 100 biračkih mesta. U ponoć, nakon zatvaranja birališta, oglasio se prvi na listi „Zajedno za Srbiju“ Nebojša Zelenović i već tada najavio da će zatražiti da se glasanje, zbog navodnih nepravilnosti, opet ponovi.

Gradska izborna komisija, gde je ZZS u međuvremenu izgubio većinu, najpre je donela rešenje da izbori ne budu ponovljeni, ali je Upravni sud tu odluku vratio u Šabac na doradu. U utorak uveče, na novoj sednici, GIK je pribegao primeni Zakona o opštem upravnom postupku, kada u nerešenim situacijama, presuđuje predsednik.

U Šapcu očekuju da Upravni sud novu odluku donese do kraja sedmice, pa se eventualna „repriza“ glasanja, može dogoditi krajem sledeće sedmice. Izborni proces u gradu na Savi traje punih 13 nedelja i niko još ne može da garantuje kada će se završiti.

U septembru, naprednjaci su ponovili trijumf iz juna, osvojivši apsolutnu većinu u šabačkom lokalnom parlamentu. Nakon ponavljanja glasanja, prišli su im pokret „Zapadna Srbija“, dosadašnjeg predsednika Skupštine grada Nemanje Pajića i Ruska stranka.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *