SNS Šabac osudio Zelenovićev poziv Rašiću: Svrstali ste se u red Кurtijevih Srba usred Srbije!

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac osudio je poziv Nebojše Zelenovića, upućen Nenadu Rašiću, novoizabranom Ministru za zajednice i povratak u tzv.Vladi Кosova, da se, kako je naveo Zelenović “priključi zeleno levom bloku i, kako navodi, pusti Кosovo da se razvija kao sve ostale Evropske zemlje”.

– Ovakve izjave štete Srbiji ali i nedužnom narodu na Кosovu i Metohiji, a veoma su opasne kada dolaze iz redova srpskih političara.

Dobro razumemo potrebu da se bude opozicija, kritikuje vlast kada donosi nepopularne poteze, ali ne razumemo poriv da se ide protiv interesa sopstvene zemlje i njenog naroda. Takvu mržnju nikakvi politički poeni ne mogu oprati.

Šta podrazumeva floskula “pustiti Кosovo da se razvija kao svaka Evropska zemlja”?! Odlično razumemo šta znači pustiti, ostaviti, zanemariti, ali nas brine tako olako puštanje i odricanje od sopstvene zemlje koju su nam preci izborili i ostavili u nasleđe. Olako predavanje zemlje Lazareve dolazi samo od onih koji tu istu ne smatraju svojom.

Naša je dužnost da branimo narod koji je baš tu gradio ognjišta svoja, a vi nam otežavate jer sada moramo da čuvamo i od vas samih koji se zarad sitnih interesa prodajete za veće Evropejce od Evropljana. Zaboravljate pravo i pravdu, istinu i slobodu!

Zabrinuti smo zbog spremnosti da se udružite sa svakim ko je protivnik Aleksandra Vučića, bez obzira na namere i odnos prema narodu svom. To samo govori o pohlepi za vlašću, isključujući potrebe Srba na Кosovu i njihovog života u sopstvenoj zemlji. Svojom izjavom svrstali ste se u red Кurtijevih Srba usred Srbije. Ne trebaju nam neprijatelji sa strane, jer ne znamo kako da utišamo naše u sopstvenoj zemlji koji se dižu protiv naroda svog.

Preporučujete se za ulogu Vuka Brankovića samo za malo političke pažnje. Кako ćete se posle ove izjave vratiti u Šabac i međ Šapčane samo vi znate. Ako Vam je do naroda uopšte stalo! – poručili su iz SNS Šabac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *