SNS organizovao tribinu „Žene – energija koja pokreće svet“ povodom 8. marta. Brnabić: Vučić je zaslužan za bolji položaj žena u društvu. Vučević: Žene podržavaju Vučića i potrebne su Srpskoj naprednoj stranci

Srpska napredna stranka (SNS) je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena, izjavila je poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Prema njenim rečima, za bolji položaj žena u društvu zaslužan je Aleksandar Vučić koji je, kaže, žene osnažio i zahvaljujući njemu počele su da veruju u sebe.

Ona je na tribini „Žene- energija koja pokreće svet“ koju je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula ocenila da su žene odgovorniji deo našeg društva.

„Žene se danas nalaze na rukovodećim mestima u mnogim upravnim okruzima. U Skupštini Srbije žene čine više od trećine poslanika, a među njima je najveći broj iz SNS“, rekla je Brnabić i dodala da devet ministarstava u Vladi Srbije vode žene, da je žena na čelu Narodne banke Srbije, da je republički javni tužilac žena, kao i predsednica Vrhovnog kasacionog suda.

Ona je zasluge za to pripisala Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranici i istakla da to neće moći da se vrati unazad.

„Direktno na inicijativu Aleksandra Vučića važni gradovi kao što su Kruševac, Niš, Užice po prvi put u istoriji imaju žene za gradonačelnice“, navela je Brnabić.

Kako je dodala, SNS je na čelu sa Vučićem promenila mnogo, „a najvažnije je to što je promenila naš odnos prema nama samima i što smo ponovo počeli da verujemo u sebe i snagu i potencijale naše zemlje“.

Istakla je da su najveće promene napravljene u ekonomiji, zapošljavanju, rastu palata i penzija ali i infrastrukturi.

Potpredsednik SNS i ministar odbrane Miloš Vučević je obraćajući se ženama istakao da žene treba da pokrenu i prizovu pameti muškarce „da u ovim teškim vremenima ispravno postupimo i preteknemo, da se kao zemlja razvijamo, imamo više dece“.

Dodao je da žene više nego muškarci podržavaju Aleksandra Vučića i da su potrebne Srpskoj naprednoj stranci.

„Podrška Aleksandru Vućiću je veća u ženskoj populaciji jer vi umete da prepoznate ko šta radi za Srbiju i ko čuva Srbiju“, naglasio je Vućević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *