SNS Čačak: Politikanti iz Dveri ponovo bezuspešno pokušavaju da manipulišu građanima Čačka

Savet za energetiku Gradskog odbora SNS u Čačku reagovao je na saopštenje Dveri u vezi sa subvencijama za poboljšanje energetske efukasnosti u domaćinstvima.

Saopštenje SNS prenosimo u celosti:

Politikanti iz Dveri ponovo su bezuspešno pokušali da manipulišu Čačanima. Dverjani su u javnost izneli niz neistina vezanih za subvencionisanje mera energetske efikasnosti. Nije istina da gradska uprava na čelu sa Milunom Todorovićem ne pomaže građane u projektima poboljšanja energetske efikasnosti. Takođe, nije istina da je građanima onemogućeno da koriste državna sredstva opredeljena za energetsku sanaciju svojih kuća. A najveća neistina je da Todorovića ne interesuje kvalitet vazduha u Čačku.

Evo šta je istina! Grad Čačak zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike je opredelio 100 miliona dinara (850.000 evra) za sprovođenje mera energetske efikasnosti objekata u poslednje dve godine. To Čačak svrstava na prvo mesto po količini opredeljenog novca za ovu namenu, a građani Čačka su pokazali najveće interesovanje za ovim merama, jer je najveći broj prijava za ovakve mere podneto upravo u našem gradu.

Ono što bi građani trebalo da znaju, to je da ćemo sa ovim merama nastaviti i naredne godine, jer nam je važno da pomognemo našim sugrađanima u stvaranju energetski efikasnih objekata. Važno nam je da individualna ložišta u kućama pređu sa čvrstog goriva na prirodni gas, jer želimo da građani smanje potrošnju prljavih energenata (ugalj, nafta, mazut) kako bi smanjili zagađenje vazduha u zimskom periodu. Ugasili smo sve kotlarnice u centru grada koje su koristile naftu, mazut i ugalj. Zatvorili smo i rekultivisali nesanitarnu deponiju u Prelićima koja se prostirala na 12 hektara. Svake godine zasadimo po hiljadu novih sadnica raznog drveća.

Kada je u pitanju ekologija i zaštita životne sredine, uradili smo mnogo toga u saradnji sa Vladom Republike Srbije, a sve u cilju očuvanja prirode. Žuti prethodnici ostavili su nam mnogo problema u ovoj oblasti, jer se zaštitom životne sredine nisu ni bavili. To bi Dveri najbolje trebalo da znaju, jer su oni danas njihovi koalicioni saučesnici. A to, ko o građanima brine, sud daju glasači, kao što su to uradili na poslednjim izborima gde smo, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, odneli ubedljivu pobedu.

Savet za energetiku Gradskog odbora Srpske napredne stranke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *