Službenici “Pošte Srbije” pušteni posle privođenja; Petković se oglasio povodom hapšenja

Pripadnici Kurtijeve specijalne policije zaustavili su juče i priveli na zloglasnom punktu na Bistričkom mostu vozača i dva radnika Pošte Srbije koji su regularno prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.

Oni su, zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima, sprovedeni ka carinskom terminalu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a sa njima su se nalazili i  predstavnici Kancelarije na terenu.

Posle višesatnog zadržavanja omogućen im je nesmetani prolazak i prevoz novca, rekao je direktor radne jedinice ”Pošte Srbije” na KiM Ivan Milojević.

Radnici su na carinskom terminalu zadržani od 12.30 do 19.30 časova.

„Tražili su dodatnu dokumentaciju koju smo priložili. Na kraju su shvatili da je u pitanju redovni tok novca“, kazao je Milojević.

Ovaj očajnički potez predstavlјa Kurtijevu osvetu Srbima nakon debakla koji je doživeo na izborima i novi je pokušaj podizanja tenzija na severu Kosova i Metohije u režiji Prištine, poručili su iz Kancelarije za KiM.

Reč je o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlјa a koje imaju za cilј da otežaju platni promet na severu Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje.

Sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana je dogovorima u Briselu i tek nakon formiranja ZSO, tu nadležnost će preuzeti ZSO.

O ovom opasnom potezu Prištine i Kurtija odmah sam direktno obavestio Miroslava Lajčaka, kao i Sjedinjene Američke Države i očekujemo njihovu diplomatsku akrivnost u cilјu smirivanja tenzija koje Priština proizvodi.

Ovaj potez pažlјivo je sračunat i pred nastavak Briselskog sporazuma i pokazuje da Kurti ne želi nikakvu normalizaciju odnosa niti formiranje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *