Skupština zaseda u utorak

Skupština Srbije zaseda u utorak o merama i uredbama koje je Vlada donosila tokom vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije korona virusa. Održavanje sednice u skladu sa zdravstvenim merama.

Skupština Srbije zasedaće u utorak, a predsednica parlamenta Maja Gojković sednicu još nije zakazala jer se, kako je izjavila, čeka da Vlada pošalje predloge u toku sutrašnjeg dana.

Na ovoj sednici potvrdiće se uvođenje vanrednog stanja, a raspravljaće se o merama i uredbama koje je Vlada donosila tokom vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije virusa korona, kazala je Gojković za Prvu.

Održavanje sednice će biti urađeno u skladi sa zdravstvenim protokolom, kazala je Gojković dodajući da nijedno lice sa povišenom temperaturom, bilo poslanik, zaposleni u Skupštini ili predstavnici medija, neće moći da prisustvuju zasedanju sa ostalima.

Kada su u pitanju poslanici stariji od 65 godina, Gojković kaže da je pre nekoliko dana Vlada Srbije donela meru ublažavanja, tako da svi koji su radno angažovani, a imaju preko 65 godina, uz dozvolu poslodavca, mogu da rade na svojim radnim mestima tako da će takvi poslanici lično odlučiti da li će prisustvovati ili ne.

Gojković: Poslanici će morati da nose maske i rukavice

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da će, budući da je sednica Skupštine Srbije najavljena za utorak, svi poslanici morati da se pridržavaju protivepidemioloških mera.

“Postoje protivepidemiološke mere vezane za zasedanje Skupštine. Svi poslanici i svi koji učestvuju u radu parlamenta moraće da se podvrgu protivepidemiološkim merama, da nose zaštine maske, rukavice”, rekao je Gojković na pres konferenciji.

Poslanici će, naveo je Gojković, morati da imaju dovoljne količine dezinfekcionih sredstava za ruke i obuću, sve što je, kaže, uobičajeno u ovakvim situacijima, i moraće da prolaze kroz sve ono kroz šta, na primer, i novinari prolaze kada ulaze u zatvorene objekte.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *