Simić: Tendenciozni i neistiniti navodi u izveštaju BCBP

Navodi iz istraživanja Beogradskog centra za bezbednosnu politiku tendenciozni su i neistiniti i imaju za cilj da diskredituju rad MUP-a i policajaca koji su za vreme trajanja vanrednog stanja bili angažovani danonoćno zarad očuvanja bezbednosti i zdravlja građana, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Povodom izveštaja BCBP “Policija u vreme vanrednog stanja”, Dunja Simić iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova kaže da su policijski službenici prema svima postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i da su bez sumnje pokazali visok stepen odgovornosti u situaciji sa kojom se prvi put suočavaju.

Kako je saopštio MUP, Simić je napomenula da je policija uložila ogroman trud da u kratkom vremenskom periodu reorganizuje rad i da pored redovnih aktivnosti odgovori na ogroman broj zahteva i sve izazove vanrednog stanja.

“Zarad istinitog informisanja javnosti moramo napomenuti da je dozvole za kretanje tokom trajanja policijskog časa izdavao isključivo MUP na osnovu zahteva koje su drugi državni organi dostavljali i to za poljoprivrednike, privrednike i druge čija je delatnost bila od vitalnog značaja u tom period”, kaže Simić povodom navoda u izveštaju BCBP.

Naglasila je da nijedan drugi organ nije mogao da izda dozvolu za kretanje.

Navela je da je, primera radi, Ministarstvo privrede sve privrednike, odnosno sva preduzeća u Srbiji preko svog sajta informisalo o načinu podnošenja zahteva koje je potom prosleđivalo MUP-u.

“Pokušaji politizacije teške situacije sa kojom smo se suočili, urušavaju ugled Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnika policije koji su sve vreme trajanja vanrednog stanja bili na usluzi građanima, i pokazali da mogu uspešno da odgovore na sve izazove“, rekla je Simić.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *