Selaković: Donacija Vlade Japana za osobe sa invaliditetom u Šapcu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković prisustvovao je danas u Gradskoj kući u Šapcu potpisivanju Ugovora o donaciji između Ambasade Japana u Srbiji i Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.

Ugovor o donaciji, koja je namenjena nabavci specijalnog vozila sa rampom, zahvaljujući kojoj će Vlada Japana obezbediti 48.730 evra ovom udruženju za nabavku specijalnog vozila sa rampom, potpisali su ambasador Japana u Srbiji Kacumata Takahiko i predsednik Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga Zdravko Jokić.

Selaković je tom prilikom naveo da će vozilo omogućiti osobama sa invaliditetom da se lakše kreću, gradu Šapcu veći nivo socijalne zaštite, a Ministarstvu veliku pomoć u brizi za osetljive grupe.

Donacija će omogućiti onima kojima je to potrebno i da se kreću i van okruga, da sarađuju i da se druže, viđaju sa svojim prijateljima, sa članovima drugih organizacija, i da dolaze u Beograd, na sastanke sa predstavnicima, kako resornog ministarstva, tako i drugih državnih institucija.

Ovakva donacija je od velike pomoći, prvenstveno za Ministarstvo, jer je jednu veoma važnu brigu sada prebrinulo, zahvaljujući prijateljima iz bratskog i prijateljskog Japana. Sada možemo da se trudimo da obezbeđujemo ovakva vozila i drugim okruzima, istakao je ministar.

Selaković je ukazao na to da su takva vozila za nas i dalje veoma skupa, ali i da su izuzetno važna za osobe koje ne mogu da se kreću bez pomoći drugih ili bez pomagala kao što su invalidska kolica.

Ovo je jedno od prvih pet vozila ovakve vrste u Srbiji, zahvaljujući kojem će nivo socijalne zaštite građana Šapca i ono što mi zovemo „Srbijom bez barijera“ biti vidljivije, naglasio je Selaković.

Ministar je nakon potpisivanja ugovora, sa načelnikom Mačvanskog okruga Željkom Marjanovićem posetio prostorije Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.

Takođe, Selaković se sastao i s gradonačelnikom Šapca, direktorima Centra za socijalni rad i Gerontološkog centra u Šapcu, kao i direktorima filijala Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje i Inspekcije rada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *