Selak: Republika Srpska mora biti mesto odlučivanja

Predsednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, izjavio je da se sva pitanja koja su u nadležnosti Republike Srpske moraju rešavati isključivo u Srpskoj, a ne u Sarajevu, ili bilo kojem drugom mestu.

“Iluzorne su ideje da partije iz Republike Srpske koje nisu dobile većinsku podršku naroda treba da formiraju vlast na nivou BiH na isti način na koji je izabran CIK. Jasne su intencije SDA, koja nedvosmisleno želi da uvuče podobne u vlast, kako bi i dalje blokirali značajne projekte u Srpskoj, ali i umnožili političke pritiske na Srpsku”, izjavio je predsednik SPS-a.

“SPS ne podržava nikakva kvazi partnerstva proistekla iz sarajevske čaršije, a koja se tiču izbora srpskih delegata u Dom naroda. Osuđujemo bilo kakave pritiske na poslanike Narodne skupštine, koji su jedini legitimisani da izaberu srpske delegate”, naglasio je Selak.

“U svakoj normalnoj državi vlast formiraju izborni pobednici. Republika Srpska pripada toj grupi zemalja i svedoci smo da proces formiranja vlasti u Srpskoj napreduje odlično. Nadam se da će tako biti i na nivou BiH, jer samo izborni pobednici, sa kredibilitetom koji poseduju, mogu odgovorno prema svom narodu vršiti vlast”, zaključio je predsednik SPS-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *